Hogyan kell falazni?
ez alatt azt értem hogyan kell maltert keverni, glettelni, kifesteni vagy meszelni?
Milyen anyagok szükségesek hozzá meg ilyenek?
Hogyan kell a falra kenni és hasonló dolgok?

glettelés: veszel glettgipszet, rá van írva, mennyi vízzel kell összekeverni, csomómentesre kevered és felkened a falra. Addig kenegeted, amíg sima nem lesz. Elvileg alulról fölfelé kéne húzni, de én nemrég gletteltem és összevoissza húztam, de nem látszik az eredményen. Egyszerre csak keveset keverj be, mert ha megköt, dobhatod ki. Érdemes keverőszárat venni, azzal könnyebb csomómentesre keverni. Kell még egy spakni meg glettvas, a spaknival felrakod az anyagot a glettvasra és azzal kened a falat. Két körön szokták csinálni, az első a nagy különbségeket tünteti el, a második lesz a totál sima. Mindkettő után finom csiszolópapírral csiszold át a felületet. Ha van pormaszkod, tedd fel, nagyon hangos és poros művelet!
festés: veszel festéket, megnézed, mennyi higítást írnak rá. Aszerint higítod (a legtöbbnél egyáltalán nem kell). Kell egy nagy henger, egy kis henger, ecset, egy egyenes oldalú vödör amiből kiszeded a festéket, és egy rács, amin lehúzod a hengerről a felesleges festéket, hogy ne csöpögjön (annyira). Először kikened a sarkokat és azokat a helyeket, ahová nem fér be a nagy henger. Ahol lehet, használd a kicsit, ahova az se fér be, oda az ecsetet. Aztán a naggyal menj végig rajta. Érdemes ketten csinálni.
Obiban láttam ilyen készletet, ajánlom, hogy olyat vegyél: van benne két spakni, két henger, ecset, lehúzórács. Legyen nálad egy partvisnyél, ezt be tudod dugni a henger végébe és nem kell létráznod a plafon festésekor.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!