Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Faház az erdőben, van ott...

Faház az erdőben, van ott mitől félnem?

Figyelt kérdés

Van egy telkünk egy erdős részen, rajta 2 kisebb faház, pince, kút, áram. Víz csak a kútból megoldható. Gyerekkoromban imádtam ott lenni, azóta a szüleim elhanyagolták, és bennem felébredt a régi szerelem. Jó lenne néha kimenni, üldögélni, kicsit magamba merülni, na meg persze tenni-venni a ház körül és a kertben, néha esetleg ott aludni. Nagyon unom a városi életet. Szüleim viszont állandóan ijesztgetnek, hogy ők már nem mernének kimenni, én se menjek egyedül, jaj mi lesz stb. Például, hogy mivel nem nagyon használtuk, lett egy csapás át a telken, gondolom őzek mászkálnak arra (nem olyan vérszomjas jószágok, és gondolom, ha látják, hogy ég a villany, nem jönnek oda este sem). Lett új szomszédunk is, ő ott lakik, nem beszéltünk még vele. Erre szüleim, hogy ott lakik egy hajléktalan. Bár szerintem ha valahol lakik, akkor nem hajléktalan, és ki tudja, milyen okból van ott, igazán megértem a mai helyzetben. Nem tűnik amúgy rendezetlennek, múltkor láttuk, hogy főz. Az ő háza a telek másik végén van, mint a mienk, tehát sok vizet nem zavarna.

Néhányszor kimentünk mostanában sétálni, jött egy-egy kocsi, de ők szintén a telkükre mennek, és nem fognak gondolom elrabolni. Betörők nem jellemzőek, legalábbis nálunk még nem törtek fel soha semmit (már több mint 20 éve megvan a telek). Az állatok pedig jobban félnek tőlem, mint én tőlük. Az erdőben nem tévedek el, ha máshoz nem, az erdészházhoz mindig eltalálok, és onnan vissza. Van erdész is, tehát ezért is gondolom biztonságosabb a környék, hiszen ő "járőrözik". Viszont anyumék elbizonytalanítottak. Szerintetek van valami megalapozott dolog, ami miatt félnem kellene ott?

23N

2011. jún. 14. 20:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Először az erdésszel beszélj. Ő ismeri az összes ott lakó "állandó" lakost! Már ennyiből is érdemes megismerkedned vele, nehogy téged nézzen betörőnek. Biztosan tudni fogja, kik, milyen emberek a szomszédaid, ill. van-e köztük állandó lakó, és ki az esetleges hajléktalan.

A "közbiztonsági állapotokról" is egész biztosan naprakész információi vannak, tudja, ha valahova betörtek, vagy gyanús alakok járnak arra, stb.

2011. jún. 14. 20:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs ok a félelemre. Személy szerint nagyon örülnék, ha lenne egy erdei faház, ahova ki tudnék menni. Mivel természetvédelemmel, madarászattal, fotózással, túrázással is foglalkozom szabadidőmben, sőt, ez már egyfajta "életvitel" az iskola mellett, én biztos nem hallgatnék ebből a szempontból a szüleim javaslataira (de csak ebből a szempontból). :)

Sajnos Békéscsaba környékén nincsenek hegyek. :) :D

2011. jún. 14. 20:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem jellemző arra a betörés, az már jó jel.

Szerelj fel valami olcsó riasztót, az adhat egy kis biztonságérzetet.

Egyébként megértem, hogy szeretnéd a szabadidődet ilyen helyen tölteni. :)

2011. jún. 14. 20:22
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én azért egyedül nem mennék, vagy, ha igen, akkor nem a hétvégi vityilló típusú házba, hanem egy olyanba, amibe biztos nem jutnak be hozzám.
2011. jún. 14. 20:25
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A vadaktól nem, a tezsvírektől annál inkább...
2011. jún. 14. 20:40
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Az embereknek van egy ösztönös félelmük a természettel kapcsolatban, pedig a nagyvárosok százszor veszélyesebbek. A legnagyobb veszély ugyanis az ember, és ebből az erdőben van a legkevesebb..Ettől függetlenül egyedül én nem biztos hogy kinn mernék maradni éjszakára, pedig nem vagyok ijedős típus.
2011. jún. 14. 22:11
 7/9 anonim ***** válasza:

"Az embereknek van egy ösztönös félelmük a természettel kapcsolatban, pedig a nagyvárosok százszor veszélyesebbek. A legnagyobb veszély ugyanis az ember, és ebből az erdőben van a legkevesebb"

Én a természettől nem félnék, ezer örömmel laknék tanyán is, ha nem kellene attól félnem, hogy a cigányok leszúrkálnak, hátha tartok otthon egy kis pízecskét, és senki nem is fogja észrevenni, mi történt. Aki a válaszolók közül félne, az sem a madárkáktól meg az őzektől félne szerintem.

2011. jún. 17. 00:58
 8/9 anonim ***** válasza:
A természet maga egyáltalán nem félelmetes. A nagyvadak is csak abban az esetben gorombulnak be, ha sarokba szorítják őket, vagy keresztezed az útjukat, és még kölykeik is vannak. De egy fixen letelepített épületben alszol, akkor oda semmilyen állat nem fog bemenni. Egy haverom egy hegyoldalban lakik, erdőközelben. Na olyan volt, hogy egy vaddisznó bement a kertjébe turkálni, ő kiment a teraszra, ráordított a röffencsre, az meg ránézett, röfögött egyet aztán turkált tovább, majd elment. Egy elhagyott területen lévő szóló házban lakni vagy tartózkodni maximum a bűnözők miatt lehet veszélyes.
2011. jún. 17. 06:28
 9/9 anonim válasza:

Én bizony félnék egyedül aludni egy ilyen helyen.

De, ha te egy bátor lány (?) vagy, akkor jól zárd be az ajtót, kertkaput és aludj kinn.

Az első válaszadó tanácsa szerintem nagyon hasznos, az erdésszel beszélni és persze a közvetlen szomszéddal is össze kellene ismerkedned, bemutatkoznod, mivel te mész oda később.

2011. nov. 14. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!