Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mitől lehet homokos a vizünk?

Mitől lehet homokos a vizünk?

Figyelt kérdés

Kb.2-3 hete kezdődött, hogy egyszer csak elkezdett üledékes víz folyni a csapokból.

Ha megnyitom a vizet, látszatra tiszta, de ha pl.teleengedem a kádat, ott az alján egy kupac homok.Egy ideig engedni kell hozzá hogy így legyen.A mosógépet már 3-szor szedtem szét, mert állt a csövében a homok, nem indult.Tehát gyakorlatilag az egész rendszerben homokos víz jön be a házba.Ha a kerti csapot nem használjuk pár napig akkor enyhül a dolog, ha locsolunk akkor újra lehet homokozni a kádban:)De mindenki azt mondja ez így nem lehet összefüggésben.Megkérdeztem a szomszédokat is, az egyiknél volt egyszer ilyen a víz, azóta semmi.A vízművesek tárogatják a kezüket, hogy nem tudnak mit tenni, én meg lassan dobhatom ki a fél éves mosógépemet:(

2011. jún. 14. 01:44
 1/7 anonim ***** válasza:
Vezetékes vízben nem szabadna homoknak lenni.Szerintem jobb ha veszel egy víz szűrőt, ha nem csinálnak semmit.Három ezer körül már kapsz.Nekem is van és a mosó gép elé van szerelve.Három havonta ki tisztítom,és nagyon jó.
2011. jún. 14. 05:09
 2/7 anonim ***** válasza:

Hát, a vízműveseknek a kéztárogatás helyett dolgozni kellene, ugyanis egy elvileg zárt rendszerbe nem kerülhet homok, tehát valahol nem zárt (vagy szereltek vhol és nem tisztították ki megfelelően).

Vízminta (a homokos aljából is) - ÁNTSZ, fogyasztóvédelem...

Addig pedig vízszűrő (tök röhely, h még neked kell vízszűrőre is költened, holott nem semmi pénzt hagysz ott a szolgáltatónál, amiben a rendszer karbantartása is benne foglaltatik!!!)

2011. jún. 14. 08:52
 3/7 anonim ***** válasza:

"Vízminta (a homokos aljából is) - ÁNTSZ, fogyasztóvédelem... "

Vízmintát az ő szolgálatási területökről kell, hogy vegyél. Ezt nem tudod megtenni mivel le van plombálva a vízóra utáni csap is illetve a hollander. Nehogy hozzányúlj címszóval. Esély van rá, hogy kapásból elutasítanak. Mondván, hogy a te rendsszered.

Egyébként akkor szokott ez előfordulni, ha túl nagy a fogyasztás és a vízáram bemossa a hordalékot a vízrendszerbe. Elvileg viszont ezt a vízműnek szúrnie kell.

Fogyasztóvédelemnek írhatsz, hogy hordalékos az ivóvíz és a szolgáltató nem lép a problémára. Hátha veszik a fáradtságot és kijönnek helyszíni szemlére és netán szakszerűen vesznek mintát a szolgáltató vezetékszakaszából. Nem a tiedból! Amint tapasztalják nálad a szennyeződést.

2011. jún. 14. 10:11
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem a zárt rendszert kell feltörni, nem is ezt mondtam. Én a csapból kijövő vízből tettem el mintát. Ezek után kerestem fel a fent említett szerveket. Érdekes módon 2 nap múlva átmosták az egész rendszert, addig meg a füle botját sem mozdította a szolgáltató (csőtörés után, 3 hétig...)
2011. jún. 14. 13:39
 5/7 anonim ***** válasza:

Off!!!

Mennyit kért az ÁNTSZ a bevizsgálásért?

2011. jún. 14. 15:13
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem vizsgáltak semmit, szerintem csak vki megeresztett egy telefont, hogy egy "hülye" itt futkos egy dunsztosüveggel, és azzal fenyegetőzik, hogy innen egyenesen a fogyasztóvédelmisekhez tart :-D)))

Kisváros, mindenki ismer mindenkit. Mindenesetre hatásos volt...

2011. jún. 14. 16:25
 7/7 anonim válasza:
Biztosan csőtörés történt valahol a környéken. Már velünk is volt ilyesmi. Ha nagyon aggódsz telefonálj be a vízműbe és ott megmondják, hogy mi a probléma és mikor hozzák rendbe.
2011. jún. 30. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!