Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi alapján bírálják el a...

Mi alapján bírálják el a szociális lakáspályázatokat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szociális lakást szeretnék megpályázni. Az elbírálás pontozás alapján működik. Segítséget szeretnék kérni, hogy mi alapján pontoznak.

A lényeg: Én XI.kerületi lakos vagyok, a párom halásztelki. Ezek az állandó bej. lakcímek.

Kezdetbek én ott laktam náluk, majd 3 évvel ezelőtt összeköltöztünk egy ismerősünk lakásában, ez csak tartózkodási cím, nincs bejelentve.

A kérdésem pedig az lenne, hogy melyiket írjam be a pályázatba:

- Azt, hogy együtt élünk 3 éve? De akkor kell hozzá élettársi bizonyítvány, vagy mi?

- Vagy azt, hogy még mindig Halésztelken élünk?

- Vagy írjam szimplán azt, hogy csak most szeretnénk összeköltözni?

Kérlek segítsetek!!! Sajna ebből a lakásból nyáron kikell költöznünk, mert a tulajnak igénye van rá, és egyenlőre egy albérletet nem tudunk megfizetni. Nagy segítség lenne elkezdeni egy ilyen önkormányzati lakással.

Előre is köszönöm!

2011. jún. 2. 11:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Az egyik kerületi önkormányzatnál dolgozom. A beadványok nagy részében a kérelmező hosszasan kitér a nehéz anyagi, szociális és egészségügyi helyzetükre. Ezek mellett előny még, ha több éve abban a kerületben/városban éltek, ahol a lakást igénylitek. De! Amíg nem vagytok munkanélküliek és nem neveltek legalább 3 kiskorút, akik közül az egyik tartósan beteg, addig nincs sok esélyetek, hiszen ilyen családok mindig vannak, és ők kapnak először lakást. Sajnos túl sok jóval nem tudlak biztatni.
2011. jún. 2. 11:20
 2/6 anonim ***** válasza:

ma 11:20

Azért ma már sok önkormányzatnál a munkanélküli, sokgyerekessel szemben előnyt élvez, akinek tartós jövedelme van. Egy önk. sem épít arra, a bérlő nem tudja a bérleti díjat és a rezsit fizetni.

Általában előny a több éves kerületi cím, a gyerekek létszáma, munkahely a kérelmezőknek.

Kedves kérdező.... kicsi az esélyed bérlakásra sajnos.Talán piac alapú bérlakásra jobb a lehetőséged.

2011. jún. 2. 11:31
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ! Jogos, hogy őket fogják előnyben részesíteni, de azért megpróbálkozom, hátha.

Abban a kerületben lakunk most jelenleg, ahol pályáznánk a lakásra. Én nem vagyok munkanélküli, a párom most fejezi be OKJ-s képzését, így ha sikerül neki majd most lesz munkahelye.

Tehát akkor a 3 éves együttélés írjam? Megkérdezhetem, hogy akkor ebben az esetben milyen dokumentumokat kell még benyújtanom?

Azt tudom, hogy részemről kell egy jövedeligazolás (a jövedel is ponzozható tényező egyébként?), de a páromnak az oktatási intézmény állítson ki egy ún. iskolalátogatásit?

Illetve, szükséges valamilyen igazolás az együttéléstől?

2011. jún. 2. 11:32
 4/6 A kérdező kommentje:
Akkor most az előnyösebb, ha több a jövedelem? Csak mert a páromnak ugyan nincs állandó bejelentett munkahelye, de nappali tagozatos iskola mellett dolgozik, mint diák, bár ez nem teljes munkaisős. Akkor arról is kérjünk igazolás? Köteles egyáltalán az iskolaszövetkezet, akinél dolgozik kiállítani ilyet? Mert egyszer már kellett volna, és akkor nem adtak, mondván, hogy ez nem számít állandó munkának.
2011. jún. 2. 12:00
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha az önkormányzatodnak van honlapja, ott fent kell legyen a felététel az pályázatokhoz. Ha nincs, vagy egy telefon, vagy személyesen bemész az ügyfélszolgálatra, és pontos választ kapsz, mit kell igazolnod.Különbségek előfordulhatnak önkormányzatok között.
2011. jún. 2. 12:17
 6/6 anonim ***** válasza:
húúúúú ez nem könnyű dolog.mi pici gyermek korunk óta 10 kerületi lakosok voltunk.össze házasodtunk lett egy szép kislányunk 5 évig albérletben laktunk mire megszületett második kislányunk mire nagy nehezen kaptam egy önk.lakást.de ezt is olyan bonyolultan,hogy az nem igaz.
2011. jún. 2. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!