Mit lehet csinálni a hőséggel?
kollégiumi szoba, így redőny meg hasonlók nem megoldható.
a szoba maga nagyon picike, keleti fekvésű.
Délelőtt egyszerűen elviselhetetlen a hőség, reggel 7-nél nem lehet tovább aludni.
Délután is meleg van, de akkor már tárva-nyitva van az ablak, így majdnem elviselhető.
Kereszthuzat nem jön össze, mert szemben van a dohányzó, onnan árad a bűz.
Este szellőztetnénk, de nyitott ablaknál áradnak be a kicsi, idegesítő bogarak. Egyszerűen elviselhetetlen.
1.az üvegen kívülre(!)2szög+spárga: egy vizes lepedőt tenni- gyorsan szárad és közben HŰT - ablak résnyire nyitva mögötte
2.szúnyogháló, hogy este nyitni lehessen
- ronda mindkettő, de praktikus
Üveg külső árnyékolása - én papírral ragasztom le, tök jó és olcsó -, éjszaka szellőztetés, hajnalban felkelés és becsukás.
Bár szerintem nem gond a 7 órás kelés, legalább több időd van tanulni :S
Alufóliát is tehetsz az üvegre, bár akkor sötét lesz a szobában. Szóval az üvegre bármit ragaszthatsz, amid van.
Én ilyen tépőzáras szunyoghálót vettem, van a Tescoban is, 700 ft körül van és méretre lehet vágni, a bogarak ellen jó. A bogarak a fényre jönnek be este, bár a nagyon aprók ezen a hálón is átférnek.
függönysín biztos van. tegyél fel egy fehér lepedőt, és ha tudod, akkor az ablak keretére valahogy akassz fel egy autós napellenzőt, ami alufóliából van.
bár az én szobámba sütne így a nap :D
"függönysín biztos van." arra kell vigyázni, hogy az ablaküvegen KÍVŰL kell lenni -ha már bejut az üvegen,
nem ér semmit :(
a legjobb hőtechnikai áramlási szempontból kívül és alul -felül átszellőzve - úgy ami át jut fel áramlik és nem megy át az üvegen! (az paradicsomérlelésre jó csak)
köszönöm, alufólián én is gondolkodtam, csak szobatársamnak nem tetszett...
Függöny van, csak sötét és nem ér semmit :(
Azt hiszem a vizes pededő megoldás lesz a nyerő :)
Sajnos mit sem ér a koránkelés, ilyen hőségben képtelenség tanulni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!