Reggel erről beszélgettünk a férjemmel, és nem értjük a logikáját. Odáig még oké, hogy begyújtunk a kandallóba, amire rá vannak kötve a radiátorok, és így nem csak abban a helyiségben lesz meleg, ahol a kandalló van, hanem ott is, ahol azok a radiátorok vannak, amiket rákötöttünk. De hogy fogja melegíteni a vizet? És milyen vizet melegít, a vezetékest, vagy van egy külön tartálya, vagy a bojlerben lévőt, stb.? Várom a válaszokat, nagyon kíváncsi vagyok rá.
2011. máj. 8. 09:52
1/5 anonim válasza:
Ugyanaz mint a kazános rendszer, ha az ismertebb.Csak itt a kandalló a kazán.
Két típusa van:
1. Nyílt rendszerű-itt a kandalló mellett egy tágulási tartály van ami közvetlenül a vezetékes vízre van kötve, ez biztosítja a folyamatos vízellátást,ugyanis túlmelegedés esetén a biztonsági szelep a csatornába(szabadba)engedi a fölösleges vizet.
2.Zárt rendszerű-itt követlenül a fűtésrendszere van kötve a kandalló és nincs tágulási tartály, a túlmelegedett vizet közvetlenül a kandallóhoz épített biztonsági szelep segítségével egy vezetékes vízhálózatra kötött hűtőkör hűti vissza biztonságos hőfokra.
Összegezve:szükség lesz vezetékes víz csatlakozásra, csatorna csatlakozásra nyílt rendszer esetén.
Köszönöm a válaszokat! Talán nem írtam le egyértelműen, inkább arra a részére vagyunk kíváncsiak, hogy azt a vizet, amit zuhanyozáshoz használhatunk "családi hát meleg víz ellátása", vagy minek hívják), hogyan melegíti. Erre tudjátok a választ?
2011. máj. 8. 14:58
4/5 anonim válasza:
Ez azt a vizet melegíti fel csak ami a fűtést látja el,nem az ivóvíz hálózatét !! Magyarán ez 2 különböző rendszer.
Egyébként megoldható ,de akkor kell egy puffer tartályos hőcserélős tároló,amiben a hőt leadja a fűtési melegvíz az ivóvíznek. De ez nem olcsó dolog. :(
2011. máj. 8. 17:58
5/5 A kérdező kommentje:
Ja, tudom, hogy sajnos nem olcsó... :( Csak egy újságban láttunk egy ilyet (230 000 Ft-ért!), ami nemcsak a fűtésrendszerben lévő vizet melegítette fel, hanem a zuhanyzóhoz is hozzá volt kötve, és nem értettük, hogy azt a vizet, amit zuhanyzáshoz használnak, hogy melegíti fel a rendszer. Köszönöm a választ!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!