Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Normális ha egy háznak hullámo...

Normális ha egy háznak hullámos a teteje?

Figyelt kérdés
Úgy értem a tető nem teljesen sík, hanem szemmel láthatóan szabálytalan huplik vannak rajta. 28 éve épült a ház, tehát annyira öregnek sem mondanám. Vagy a 28 év egy tető szempontjából már soknak számít?
2011. máj. 5. 15:26
 1/9 anonim ***** válasza:
miből van a tető?
2011. máj. 5. 15:34
 2/9 A kérdező kommentje:
Pala. 40x40-es síkpala.
2011. máj. 5. 15:35
 3/9 A kérdező kommentje:
A szalufák meg nem tudom milyen fából. Nem fenyő az biztos, valamilyen kemélyfa lehet. A lécezés fenyő.
2011. máj. 5. 15:37
 4/9 anonim ***** válasza:

normálisnak nem normális.

de azt mondanám, hogy várható egy olyan háztól, amit anno kalákában építettek a hozzáértő sógor irányítása alatt a nálánál mégkevésbé hozzértő sógorok.

2011. máj. 5. 15:56
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem normális. Még a 100 éves házak tetőzete sem szokott huplis lenni. Nem valószínű,hogy a szarufákkal van a gond,inkább a lécezéssel. Azokat ki kell cserélni.

Akkor szokott ilyen előfordulni,ha a felhasznált lécek nem voltak jól kiszáradva.

2011. máj. 5. 15:58
 6/9 gfero ***** válasza:
biztos gyenge vagy vizes szarufákat használtak fel és száradásnál eldeformálódott .a cseréplécek is lehet hogy megadták magukat lehet túl nagy a táv.
2011. máj. 5. 17:39
 7/9 A kérdező kommentje:

Nem "sógorok" építették. (Nem tudom ezt a következtetést miből lehetett levonni...)

A szarufák ránézésre nagyjából 80-100cm-re vannak. Majd lemérem pontosan.

Azért nem kell olyan durván elképzelni. Csak miután ereszcsatornát cseréltettünk és szemből ránéztem pontosan a tető síkjára, akkor látszott, hogy van egy kitüremkedés rajta, máshol meg egy besüppedés. De nem mindenhol.

Egy-két szarufán van egy-egy hosszanti repedés. De a szomszédomén is van. Ők most rakatták át a tetőjüket. Az övéket nem láttam huplisnak. A repedezett szarufákat hagyták is, arra rakatták át az új cserepet. Egyébként az ő házuk 2 évvel fiatalabb a miénkénél és nálunk is pala volt.

2011. máj. 5. 18:38
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy előttem mondták: a lécezés lesz ott a rossz, valószínűleg elöregedett.
2011. máj. 5. 21:44
 9/9 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm szépen a válaszokat.
2011. máj. 5. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!