Milyen élettartamúak az olcsó energiatakarékos izzók?
ezek az olcsó kompakt fénycsövek (gondolom arra gondolsz) nem igazán nyújtják azt a fényminőséget mint a komolyabb gyártók által készített társaik.
én biztos, h nem vennék.
Nekünk egy-két "nem fontos helyiség"-ben/spájz,lomkamra/ csak ilyenek vannak(20~22W-os).
Mi a menet végénél mindig ráírjuk alkoholos filccel a dátumot,hogy mikor tekertük be....
A tapasztalat: Másféltől négy évig bírják.
A lakásban lévő kétezres Philips sem bírja sokkal tovább..de azok ugye többet is vannak használva...valamint a fényük..ahogy az előzőek is írták !
Az olcsó energiatakarékos "izzó" elektronikáját rákötöttem egy hagyományos fénycsőre.Netről szedtem az ötletet.
Lassabban megy tönkre ,mert a csővégekben levő izzítószáll vastagabb. További megóvó teknika lehet ha az izzító szálakkal párhuzamosan kötsz egy kb.80 ohmos ellenállást. Ez a kötés cső törés esetén problémás,ezért csak végszügség esetében ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!