Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Felszedtük a lakásban a...

Felszedtük a lakásban a parkettát, hogy újat rakjunk le, de jött a meglepi (többi lent)?

Figyelt kérdés

Úgy tűnik 10 cm mélyen az eddig szinthez képest van egy betontálca, arra raktak keresztgerendákat 10 cm-re egymástól, arra rászórták az a környék összes létező sittjét, arra rátettek másik irányban keresztléceket, és azon volt rajta a régi parketta. Mi meg csodálkoztunk évekig, honnan a sok por, miért telik meg minden nap a porszívó zsákja...most már tudjuk.

DE:

Megijedtünk, hogyan tovább? Az eredeti terv az lett volna, hogy tuti beton van alatt, ment volna rá valami lépésakármiző fólia és laminált parketta.

MOST meg vagyunk lőve.

Felszedni az egészet nem merjük, mert az több konténernyi sitt lenne, plusz félünk, hogy nincs az a pénz, amiből mi azt mondjuk betonból kiönthetnénk, illetve lehet, hogy nem véletlenül nem beton az egész, lehet hogy el se bírná a szerkezet???

ERRE gondoltunk, kíváncsi lennék a véleményekre:

Ami most van, arra öntenénk betont, bele a résekbe, és utána 1 cm vastagon max. Ha az az életben még kiszárad, arra fólia, és arra a parketta?

Milyen ötlet?

Ha van jobb, nagyon hálás lennék érte!

2011. máj. 1. 15:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Hat ehhez szakember segitsege kene. Minimum egy jo komuves, de akar valami epitesz, vagy generalkivitelezo.
2011. máj. 1. 15:21
 2/16 Tinker Bell ***** válasza:

Hú... Én az összes hajamat kitéptem volna a látványtól.

És ha a betonozást kihagyjátok és lefóliázzátok a már meglévő parkettát, hogy többet ne porosodjon, arra pedig az új parkettát?

Teljesen hozzá nem értő vagyok, én is csak a józan paraszti eszemet használtam!

2011. máj. 1. 15:22
 3/16 A kérdező kommentje:
Már jópár négyzetmétert feltéptünk, mire lassan kezdett derengeni, mivel állunk szemben. Sajnos a régi parkettát már nem lehet visszarakni, bár egyébként is olyan hullámos volt már, hogy nem mertünk szekrényt állítani a szobába, mert attól féltünk feldől. Ezért is akartuk kicserélni. Hát durva meglepetés!
2011. máj. 1. 15:42
 4/16 A kérdező kommentje:
Ja, bocs értem. Most nem parketta van lent, hanem a gerendák(masszív keresztlécek), amik között jópár ujjnyi hézagok, és ott belátni, hogy az egész között sitt van. Szóval erre fóliát csak úgy rakhatunk, ha valamit még kitalálunk, hogyan ne süllyedjenek le a további anyagok a hézagokba a fólián keresztül.
2011. máj. 1. 15:49
 5/16 Tinker Bell ***** válasza:
100%
Aham, értem! Lehet, hogy durva ötletnek tűnik, meg nem is tudom, hogy kivitelezhető-e, vagy hogy olcsóbb-e a betonnál. Mi lenne, ha homokot szórnátok be közé. Az masszívan kitölti a teret és nem is reagál semmire, úgy értem nem tűnik el egy idő után.
2011. máj. 1. 15:56
 6/16 A kérdező kommentje:
Fú az jó! Legalább a hézagok megtelnének vele, annál kevesebb betonnal megúsznánk a kiöntésnél! Köszönöm! Felvetem otthon az ötletedet.
2011. máj. 1. 15:58
 7/16 Tinker Bell ***** válasza:

:)

Szívesen! Próbáltam minél egyszerűbb megoldásra gondolni!

2011. máj. 1. 16:03
 8/16 anonim ***** válasza:
Nem tudom hány m2, de ahogy előadtad milyen hullámos a parketta én felszedném és mivel van párnafa egy normálisan megmunkált deszkával leburkolnám és arra a lambéria. Gyorsabb, hatékonyabb és talán olcsóbb mivel házilagosan is kivitelezhető.
2011. máj. 1. 17:32
 9/16 A kérdező kommentje:

A parketta már fel van szedve. Most a fedőlécek vannak és alatta a hulladék, ez látszik.

Olyan 16nm lehet.

2011. máj. 1. 17:56
 10/16 anonim ***** válasza:
Hát pedig én azt javaslom mint ezt meg járt ember hogy meg kellene nézni mi van a deszkák alatt.A beton súlyától nem kell félni.Van könnyitett beton 1m3 a súlya nincs több 800-900kg-nál.Nekem is kb 16nm volt le akartam burkolni és ahogy felszedtem a régi pvc akkor jött a sz@r.Nekem szerencsére csak homok és sitt volt.Kiszedtem belöle annyit hogy a szinthez képest 15cm beton legfyen és lenyomtam.Semmi bajom azóta vele:).Régi bérházban csináltam ami 1920ban épült.
2011. máj. 1. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!