Milyen munkák azok, amit magatok megcsináltok és mihez hívtok szakembert?
vízvezetékszerelés-rokonnal csinálja a párom
elektromos hálozat- a párom csinálja mert villanyszerelő
kisebb kőművesmunkák- ha belső falazásra gondolsz akkor szintén rokoni segítséggel csináljuk meg
- bútorok összeszerelése- mi csináljuk..
- beépített bútorok készítése -rokonnal csinálnánk meg hiszen asztalos,és ez a munkája
- , nyílászárócsere,- ablak cserénél szakembert hívnánk,ajtó cserénél mi megoldjuk..
- festés-tapétázás,- ezt még én is megcsinálom nő létemre..elég "profi" vagyok már benne...
- parkettázás- rokon segítségét kérnénk
- nagytakarítás- mi csináljuk..
- csempézés- mivel csak kis felületen csempézek így megcsinálom én is..
-padlólapozás- szakember segítségét kérnénk.
- Vízvezetékszerelés: kisebb munkákat megcsinálok. Pl legutóbb a pincébe cseréltem ki egy összerozsdásodott elzárószelepet és beépíttettem egy vízszűrős nyomáscsökkentőt. Itt még hagyományos horganyzott csöves a vezeték.
Két éve a lakószinten kicseréltettük az egészet alupexre. Ezt csak azért nem én csináltam, mert nincs hozzá présgépem, vágóm, kalibrálóm, stb. Kölcsönözni meg nem tudtam hol lehet ilyet.
- Villanyszerelés: szintén kisebb dolgokat, mint kapcsolók, konnektorok cseréje, vagy pl egy kompresszort hajtó villanymotor tönkrement kondenzátorának cseréjét megcsinálok magam.
- Kisebb kőműves munkák: Pincét vakoltam. Szétmálló lábazatot felújítottam. Víz-gáz szerelés után a kivésett vakolatot én javítottam. Ajtócsere után szintén.
- Bútorok összeszerelése: Az utóbbi időben egy előszobaszekrényt, egy komplett szekrénysort és egy íróasztalt raktam össze.
- Beépített bútorok készítése: Erre még nem volt példa, hogy én s.k. csinálnám. Ezt lehet, inkább csináltatnám.
- Nyílászárócsere: Megoldottam magam.
- Festés, mázolás, tapétázás: természetesen én csináltam az egész házban. Nem bonyolult dolog.
- Parkettázni még nem parkettáztam, de burkolni (csempézés, padlólapozás), már burkoltam.
- Nagytakarítani is én szoktam.
- Legközelebb ilyen nagyobb munkának a ház külső hőszigetelését tervezem saját kezűleg.
egyedül a gázhoz hívok szerelőt,ahhoz nem értek sajnos.
Illetve ha a villany hálózatot kellene megcsinálni(vagyis bevezetni a villanyt) azt szakira bíznám,de minden mást meg csinálok én is itthon.Akár kőműves meló,akár nyílászáró csere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!