Hogyan tudom leszedni a szekrényről a matricát?
Körömlakklemosó, azzal simán lejön.
Melóhelyen mi is azzal szedjük le a pultról az odaragadt árazómatricát.
Én is az acetonra gondoltam :)
A hígító nem tesz kárt a bútorlapban?
A hígítótól nem lesz baja.
Esetleg borotva pengével kapard le de óvatosan.
jesszus! nehogy acetonnal menj neki, mert lemarja a lakkot!
sima teszkós higítóval le lehet szedni szépen, igaz van némi szaga, de nem tesz kárt a bútorban. én a lakkozott fenyő szekrényemről szedtem le a matricákat így.
a legjobb, ha bemártasz egy ecsetet, vagy rongyot a higítóba, azzal átkened, hagyod hatni, és le tudod húzni egyszerűen.
bizony. az aceton ritka erős maró anyag. a műanyagokat oldja. a higító viszont másképp működik. a ragacsos dolgokat oldja, úgy mint rágó, matrica :D nem vagyok vegyész, a józan paraszti eszemmel próbálok valami rendszert vinni a dologba. na meg a tapasztalatok.
a lényeg, h a higítóval lehet a műanyag dolgokról akár a koszt, akár a ragadós dolgokat eltüntetni, anélkül, h felmarnák a felületet.
benzinnel is el tudsz érni hasonló hatást, és az sem marja ki a műanyag, vagy lakkozott részeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!