Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A konyhában milyen tároló...

A konyhában milyen tároló edényt használsz fűszereknek/tésztáknak/szárazárunak?

Figyelt kérdés

Üveget, műanyagot, fémet?

Csatos, csavaros, dugós tetejűt?

Márkásat, vagy egyszerűt?

Hol vetted?

Csak kíváncsiságból. Rendszer kellene a konyhámba... :)

2011. ápr. 24. 19:03
 1/10 anonim ***** válasza:
Műanyagot,síma tetővel.
2011. ápr. 24. 19:10
 2/10 Tinker Bell ***** válasza:
A fűszerek kis kerek műanyag fűszertartóban vannak, ami egy nagy szett: só, bors, babér, kömény, vegeta, pirospaprika, tejpor. Liszt, cukor, kávé, zacskós fűszerek, ezek nagyobbak. A tészták Carte D'or-os dobozban vannak.
2011. ápr. 24. 19:47
 3/10 anonim ***** válasza:

A fűszereim mindegyike kis olajbogyós üvegekben vannak, aminek fém csavaros teteje van.

A liszt, rizs, búzadara, zsemlemorzsa, cukor, kb 1 literes műanyag dobozokban vannak.

A kibontott tésztákat benne hagyom a zacskójában, és egy dobozba tárolom a zacskókat.

Szilvi

2011. ápr. 24. 19:58
 4/10 anonim válasza:
paprika, ételízesítő... - kis üvegben fém tetővel (ikea 5db 795.-), cukor, morzsa, só - csökkenő méretű fehér fémdoboz (ikea 3 db 495.-) a többi egyenlőre a zacskójában maradt, de nemrégen költöztünk azért, de azok is átkerülnek majd
2011. ápr. 24. 20:42
 5/10 anonim ***** válasza:

Régebben,míg még kezdő háziasszony voltam-és persze az új konyhabútor és a berendezkedés öröme miatt-én is kigondoltam mindenféle fűszertartókat,kezdve a bébiételes üvegekkel,aminek esztergált fa kupakja van,aztán később külföldről hoztam mindenféle egzotikus fűszereket nagyon szép tartókban,amilyeneket nálunk akkoriban még látni sem lehetett,még később IKEA-ban vettem nagyon szép fűszertartó dobozokat-aztán ez az egész elmúlt.Rájöttem ugyanis,hogy nem praktikus,egyszerűen csetresz.Ma már a lehető legjobban leegyszerűsítve tartom a dolgokat.Van egy 3 részes fűszertartóm.Ebben só,bors,vegeta vannak.Ez kint van a falon a kezem ügyében,zöld üveg tartóban(a nap nem használ a vegetának és a borsnak)Minden más a konyhaszekrényem erre a célra lévő szekrényében.Felső polc:Édes dolgok,ezekhez való fűszerek,süteményes kellékek,pudingporok stb,minden a SAJÁT bolti csomagolásában(rajta van a szavatossági ideje,netán egy-egy recept,azonkívül szerény,kis helyet foglaló módon el tudom őket tárolni,mivel mindnek MÁS a csomagolása,véletlenül sem fogok fahéjat használni mondjuk chilli helyett)és rendszerezem őket kb.így:mazsola-dió-mák-kókusz egy dobozban,sütőpor-vaníliáscukor-habfixáló-zselatin-tortazselé egy másik dobozban stb.

Az alatta lévő polcon ugyanilyen logika szerint a sós ételekhez használt fűszerek,elkülönítve dobozonként így:borsok,pirospaprikák egy dobozban,szárított zöldfűszerek (oregano,babér,kakukkfű stb) másik dobozban,levesporok,mártásalapok másik dobozban,leveskockák ismét másikban.Alatta lévő polc:Minden az eredeti bolti csomagolásban:lisztek,cukrok,dara,prézli,levesgyöngy,rizsek.A legalsó polcon száraztészták,külön rakva a levestészták,körettészták ill.szálastészták.

Szóval ma már profi vagyok,és tudom,hogy így a legjobb.Egyébként sem szerencsés az alapanyagokat és a fűszereket fénynek és gőzöknek kitenni,tehát legjobb egy szekrényben tartani,aminek,ha becsukod az ajtaját,már rend is van,engem pld.nagyon zavar,ha a konyhában sokminden van elöl,az embernek olyan érzése van,mintha valamilyen mértékben mindig rendetlenség lenne.

Természetesen mindenki úgy tárolja a dolgait,ahogy neki leginkább megfelel.Nekem ez felel meg a legjobban.(Dekorációnak a konyhában inkább egy-két kedves zöldfűszernövényt tartok,amit kaspóban az ablak közelében nevelgetek)

2011. ápr. 24. 23:31
 6/10 anonim ***** válasza:

3. vagyok

Ahogy írtam, szinte semmit nem hagyok az eredeti csomagolásában (kiv. tészták), de minden tartódobozt, üveget a szekrényben tartok.

Én sem tartom jónak, ha kint vannak látótérben ezek a dolgok.

Szilvi

2011. ápr. 25. 08:18
 7/10 A kérdező kommentje:
Nálam az volt a gond, hogy több bio dolgom is volt, amit élő lévén szívesebben támadtak a "lények". A műanyag tárolónak meg vacak az elhúzható fedele (mostanra derült ki), így azokat is betámadták, és dobhattam ki egy csomó mindent.Szóval a bolti csomagolásban hagyom dolog nem vált be, mindenképp zárható kell.
2011. ápr. 25. 21:50
 8/10 A kérdező kommentje:
Bár a lejárat meg fontos lenne...
2011. ápr. 25. 21:51
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem meg rakjál a szekrényedbe bio élelmiszermoly csapdát,ha egyetlen is megjelenik,megfogja.Az is megoldás,hogy különösen molyveszélyes holmit(dió,mazsola) a fagyasztóban tartod,ha megmarad.Ezekből én is mindig keveset tartok otthon,általában akkor veszek ilyet,ha terveim vannak vele.Hónapszám nem tárolom.
2011. ápr. 25. 22:01
 10/10 anonim ***** válasza:
Ja,azt még elfelejtettem,hogy olyan zárható szuper tároló,amit a moly nem tud birtokba venni,egyszerűen nem létezik.Valahogyan betalál a csavaros befőttesüvegek kupakja alá is,reményénytelen így védekezni ellenük.Molycsapda.Meg gyakran kell a cuccot mozgatni,a hercehurcát sem bírja,csak a nyugodt körülményeket.
2011. ápr. 25. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!