A konyhában milyen tároló edényt használsz fűszereknek/tésztáknak/szárazárunak?
Üveget, műanyagot, fémet?
Csatos, csavaros, dugós tetejűt?
Márkásat, vagy egyszerűt?
Hol vetted?
Csak kíváncsiságból. Rendszer kellene a konyhámba... :)
A fűszereim mindegyike kis olajbogyós üvegekben vannak, aminek fém csavaros teteje van.
A liszt, rizs, búzadara, zsemlemorzsa, cukor, kb 1 literes műanyag dobozokban vannak.
A kibontott tésztákat benne hagyom a zacskójában, és egy dobozba tárolom a zacskókat.
Szilvi
Régebben,míg még kezdő háziasszony voltam-és persze az új konyhabútor és a berendezkedés öröme miatt-én is kigondoltam mindenféle fűszertartókat,kezdve a bébiételes üvegekkel,aminek esztergált fa kupakja van,aztán később külföldről hoztam mindenféle egzotikus fűszereket nagyon szép tartókban,amilyeneket nálunk akkoriban még látni sem lehetett,még később IKEA-ban vettem nagyon szép fűszertartó dobozokat-aztán ez az egész elmúlt.Rájöttem ugyanis,hogy nem praktikus,egyszerűen csetresz.Ma már a lehető legjobban leegyszerűsítve tartom a dolgokat.Van egy 3 részes fűszertartóm.Ebben só,bors,vegeta vannak.Ez kint van a falon a kezem ügyében,zöld üveg tartóban(a nap nem használ a vegetának és a borsnak)Minden más a konyhaszekrényem erre a célra lévő szekrényében.Felső polc:Édes dolgok,ezekhez való fűszerek,süteményes kellékek,pudingporok stb,minden a SAJÁT bolti csomagolásában(rajta van a szavatossági ideje,netán egy-egy recept,azonkívül szerény,kis helyet foglaló módon el tudom őket tárolni,mivel mindnek MÁS a csomagolása,véletlenül sem fogok fahéjat használni mondjuk chilli helyett)és rendszerezem őket kb.így:mazsola-dió-mák-kókusz egy dobozban,sütőpor-vaníliáscukor-habfixáló-zselatin-tortazselé egy másik dobozban stb.
Az alatta lévő polcon ugyanilyen logika szerint a sós ételekhez használt fűszerek,elkülönítve dobozonként így:borsok,pirospaprikák egy dobozban,szárított zöldfűszerek (oregano,babér,kakukkfű stb) másik dobozban,levesporok,mártásalapok másik dobozban,leveskockák ismét másikban.Alatta lévő polc:Minden az eredeti bolti csomagolásban:lisztek,cukrok,dara,prézli,levesgyöngy,rizsek.A legalsó polcon száraztészták,külön rakva a levestészták,körettészták ill.szálastészták.
Szóval ma már profi vagyok,és tudom,hogy így a legjobb.Egyébként sem szerencsés az alapanyagokat és a fűszereket fénynek és gőzöknek kitenni,tehát legjobb egy szekrényben tartani,aminek,ha becsukod az ajtaját,már rend is van,engem pld.nagyon zavar,ha a konyhában sokminden van elöl,az embernek olyan érzése van,mintha valamilyen mértékben mindig rendetlenség lenne.
Természetesen mindenki úgy tárolja a dolgait,ahogy neki leginkább megfelel.Nekem ez felel meg a legjobban.(Dekorációnak a konyhában inkább egy-két kedves zöldfűszernövényt tartok,amit kaspóban az ablak közelében nevelgetek)
3. vagyok
Ahogy írtam, szinte semmit nem hagyok az eredeti csomagolásában (kiv. tészták), de minden tartódobozt, üveget a szekrényben tartok.
Én sem tartom jónak, ha kint vannak látótérben ezek a dolgok.
Szilvi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!