Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Redőny. Esztétikus vagy sem?

Redőny. Esztétikus vagy sem?

Figyelt kérdés
Rengetegszer látok olyat, hogy a redőnyt nem húzzák fel teljesen és belelóg az üvegfelületbe 10-20 centiket. Ez nem ront az épület esztétikai megjelenésén? És esetleg arra tudnak válaszolni, hogy miért jó ha nem húzzák fel teljesen a redőnyt? Miért jó az, ha beleóg egy adott része az üvegbe? Köszönöm!
2009. márc. 5. 15:54
1 2
 1/16 anonim válasza:
88%

bocsesz de korán reggel, hót kómásan engem sem nagyon érdekel az hogy mikor felhúzom a redőnyt az belelóg-e az üvegbe, s így ronthat e a ház esztétikai micsodáján...

nem akartalak megbántani.

2009. márc. 5. 16:08
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Pofonegyszerű a magyarázat: ha műanyagból vannak a redőnyök és teljesen felhúzzuk, leengedni már nem fogjuk (mert nincs súly, ami lehúzza). Itt a negyediken meg hiába, de nincs sok kedve a férjemnek a párkányon egyensúlyozva leráncigálni -naponta mind a 9-et...
2009. márc. 5. 16:15
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Amerre én lakom minden háon van redőny, és a legutolsó dolog ami eszembe jut, hogy esztétikátlan.És marhára nem is érdekel, szerintem amúgy nem esztétikátlan. Nagyon praktikus dolog, és ha tövig felrántod, akkor fel kell másznod, hogy leráncigáld, mert feltekeredik.
2009. márc. 5. 16:32
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

nekem az a fura ha nem látom a redőnyt...és így befolyásolni is lehet a fényviszonyokat, hogy mennyire emgedem le, és senki nem egyformán fogja...

te biztos a maslowi szükséglethierarichia csúcsán vagy h esztétikára törekszel :P

nem gúnyból mondom, ne sértődj meg csak vicc akart lenni vagy csodálkozás h vki ezzel foglalkozik. nem veszekedni jöttem ide :)

2009. márc. 5. 16:36
 5/16 anonim ***** válasza:
70%
Nekem is van redönyöm, utálom nagyon, és szerintem ronda is nagyon, de már 20 éves, ma már lehet kapni nagyon szép és igényes redönyt, szerintem az még jobban is néz ki, mint a csupasz ablak.
2009. márc. 5. 17:56
 6/16 anonim ***** válasza:
82%

Miken fel nem tudod magad idegesíteni, még rajtam is túlteszel :D

Nálunk régen fa redőny volt. Azt nem húzhattam fel teljesen mert akkor kattant egyet aztán szólni kellett valami erősebb pasinak, hogy segítsen leszedni. Sőt volt, hogy beállt és az egyik fele lejött és átlósan keresztülszelte az ablakot. Na szerinted így szebb? :D

Aztán most műanyag van. Azt sem húzzuk fel teljesen, mert akkor nem jön le.

Különben én már megszoktam, nekem az furcsa amikor valakinek teljesen fel van húzva és úgy olyan furcsa...

De a legtöbbet nem is lehet teljesen felhúzni, ez nem olyan, hogy felhúzhatod totálba és akkor mintha nem is lenne redőny.

Egyszer eljöhetnél hozzánk, szívrohamot kapnál, mert én még az ablak feléig sem húzom fel a redőnyt. Épp hogy kilátszik az ablakból 30 cm én így szeretem, főleg télen mert olyan hangulatos és olyan amerikai feelinget ad :)

üdv. :)

2009. márc. 5. 18:31
 7/16 A kérdező kommentje:
ÁÁÁÁ milyen igazad van, tényleg szívrohamot kapnék. Mi nekünk feltolásgátlós alumínium redőnyünk van és ha teljesen felhúzod, az utolsó lamella is teljesen bemegy a tokba, nem úgy mint a müanyagredőnynnél. Itt felhúzott állapotban olyan mintha csak az üres tok lenne. Semmi sem lóg ki. És így is meg tud indulni lefele. Nem akad fent.
2009. márc. 5. 20:28
 8/16 anonim ***** válasza:
76%

Akkor ti biztos gazdagok vagytok :DDD

Én még csak fa és műanyag redőnnyel találkoztam, az alumínium biztos sokkal jobb, örülj, hogy nektek olyan van.

Ha nekem olyan tökéletes lenne biztos én is furcsállnám, hogy másoknak olyan béna kis semmi redőnyük van :D

Hát ilyen az élet...

2009. márc. 5. 22:40
 9/16 anonim ***** válasza:
72%

kedves kérdező !!!!

dicsekedni jöttél ???? :DDDDDDD

a sok család mellett dolgozó anyának/apának biztos nem ez lenne a legnagyobb gondja, hogy meddig húzzák mások a redőnyt. ;)

Olvastam női lapban olvasói levelet, amikor a ráérős háziasszony a hét napjaira különböző színő portörlőkbe különböző színű fonalakkal behímezte a hét napjainak nevét, mert így könnyebben tudja ellenőrizni, hogy minden nap törölt-e port. ;)

Javaslom neked is, ha nagyon ráérsz, fog örülni a bejárónőd .....

De némi szociális munkát is végezhetnél, az legalább azt a csalóka illúziót nyújtaná, hogy nagyon jó ember vagy !!!

(nem rosszindulatból mondtam, de így érzem igaznak.)

2009. márc. 7. 13:34
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az éjszakára lehúzott redőny a betörők ellen is véd! A redőny nem ront semmit az esztétikán. Kár ezen rágódni. Ha nem süt a nap teljesen felhúzom, ha nagyon süt akkor kevésbé.
2009. márc. 7. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!