Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha valaki eladja a lakását,...

Ha valaki eladja a lakását, nem jelentkezhet ki addig az ingatlanból, míg új állandója nem lesz?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 6. 19:06
 1/3 anonim ***** válasza:

miért ne jelentkezhetne?

bár nem lenne túl szerencsés, mivel a köztes időre megszűnik az állandó lakcíme, így elesik pár szolgáltatástól.

mondjuk aki rákényszerül, hogy eladja a lakását és albérletbe megy, annak is megszűnik az állandó lakcíme.

a törvény úgy szól, hogy 3 napon belül köteles vagy bejelenteni a tartózkodási helyedet az önkormányzat felé, bár ezt nem mindenki tartja tiszteletben.

2011. ápr. 6. 19:32
 2/3 anonim ***** válasza:
Nyugodtan ki lehet jelentkezni. Viszont állítólag van egy olyan rendelet (?), amely szerint ideiglenes lakcíme csak annak lehet, akinek állandó is van. Nekem ez alapján az okmányiroda nem fogadta el az ideiglenes bejelentkezésemet, így most semmilyen lakcímem nincs. Érdekes helyzet.
2011. ápr. 6. 20:07
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én is most ebben a helyzetben vagyok, eladtuk a lakást és egyenlőre albérletben vagyunk. De mi lesz az állandó lakcímünkkel, míg nem veszünk újat?

2011. ápr. 7. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!