Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit tehet a főbérlő, ha a...

Mit tehet a főbérlő, ha a lakója szó nélkül elmegy?

Figyelt kérdés
Én az albérlő vagyok.Nincs kár a lakásban,a szerződést hamarabb mondtam fel mint lehetett volna,magánlaksértésre hivatkozva(kutatott a cuccaim között).Nem akarja vissza adni a kaukciót.Az albérletpénzt utólag fizetem minden hónapban.Most azt oda kellene adnom neki.2 hó kaukció van nála,20ezer forinttal maradna több nála,mert még a számlákat is ki kellene fizetni,és még a jövő havit is.Nekem megérné az a 20as,csak hagyjon békén már.
2009. febr. 27. 14:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
97%
Szerződéstől függ. De a felmondást mindenképp írásban tedd meg, indokolva a rendkívüli felmondás okát. Tértivevényesen feladva, vagy személyesen átvetetve. A szerződést pedig tanulmányozd át, hogy rendkívüli felmondásra milyen feltételek vannak benne.
2009. febr. 27. 15:39
 2/11 anonim ***** válasza:
94%

Ha nem vagy oda lakcímileg bejelentve, és főleg ha a főbérlőd nem adózik a lakbéredből, akkor lépj le szó nélkül. a kaukcióból majd fedezi a költségeket, nehogy már be akarja húzni tőled. mit képzel, hogy bár felmondtad a szerződést, az esedékes labért ki akarja veled fizettetni?

lépj le, és vissza se nézz.

2009. febr. 27. 15:45
 3/11 anonim ***** válasza:
96%

Ha o fog 20000-el pluszban maradni, semmit nem fog csinalni!!! Nem tud. Ha birosagra menne, de miert menne, hiszen o jon ki jol, akkor is neki kell a birosagon mindent fizetnie.

De azert azt hogy gondolod, hogy visszaadja neked a kauciot, amikor te elott elmesz, mint az leirtatok a szerzodesben, valamint a szamlak es az alberlet sincs kifizetve!:))) Vicces vagy, nem gondolod? Szoval o fizesse ki neked a szamlaidat, a lakberedet, es meg a kauciot is adja vissza? Na, azert ez nem igy mukodik!!!

Pakolj, hagyd ott, semmit nem tud csinalni.

2009. febr. 27. 15:53
 4/11 A kérdező kommentje:
Látom van egy kis félreértés:én arra gondoltam,hogy kifizetem az e havi albérletet,a számlákat,még azt is amit ne számláztak ki eddig,de nyilván én fogyasztottam,és utánna kérném vissza a kaukciót.Csakhogy ő meg elkérné az ehavit,meg a jövő havi felét,mert a következő albérlő akkor jönne,de én elsején költöznék,a következő közös költség felét,és akkor visszaadná a kaukció felét.És ez viszont szemétség,metr akkor még nekem kellene többet adnom mint a kaukció.jogtalanul,mert elsejével én már nem lakok itt!!!
2009. febr. 27. 16:04
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.Mi van akkor,ha ez az ideiglenes lakcímem?
2009. febr. 27. 16:09
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

ha igazi, érvényes szerződésed van, akkor azt neked is be kellene tartanod. Gondolom, azt, hogy turkált a cuccaid között, nem tudod bizonyítani. Akkor pedig te szegsz éppen szerződést.

Ha nem legális a szerződés, akkor menj minden nélkül, csak ne találjon meg a főbérlő később...

2009. febr. 27. 16:16
 7/11 A kérdező kommentje:
a szerződés nem legális, a magánlaksértésre van bizonyítékom,leveleket hagyott nekem hogy mit hogy és mit hogy ne csináljak...például tegyek egy terítőt a kenyérre,hogy ne látszódjon a zacskó meg hogy hogyan takarítsam a wcét,mert szerinte nem jó az a szer amit én veszek,hanem szódabikarbónát kell bele rakni,meg húzzsm föl a rolót teljesen,mert az nem elég ha kitererem,mert akkor szerinte jobb lesz a lakás energiája...szóval már durván nyomta,fél éven át tűrtem,hogy ezt csinálja,minden nap föltakarítottam,tehát rendesen hagytam a lakást és egyszer följött és nem ágyaztam meg és ez se tetszett neki és erről is írt egy levelet
2009. febr. 27. 16:27
 8/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszodat...
2009. febr. 27. 16:28
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Micsoda? Ilyen tulajdonosok is vannak, megall az agyam! Teritsd le a kenyeret, es agyazzal be??? Hat tenyleg turkalt nalad, azonnal menjel el, ne aggodjal!

Dobd be a postaladajaba a kulcsot, semmit nem tud csinalni.

Ne feljel tole, mert ha latja, hogy felsz, akkor ossze-vissza beszel. Ne szolj neki semmit, menjel el, ahogy talalsz uj albit.

Ez, ahogy o viselkedik nem normalis dolog!!!

2009. febr. 27. 19:24
 10/11 anonim válasza:
91%
Én a te helyedben leülnék vele,persze legyen ott egy ismerösöd mint áll tanu.Nyujts át neki a rendkivüli albérlet felmondási szerzödést az indoklássodal együtt,ird bele,hogy az esedékes albérleti díjat az elfogyesztott rezsivel eddig és eddig kifizeted neki.A kaukcio vissza fizetését kérelmezd benne.Mikor távozol a lakásból.A tanunak titulált ismerösöd is írja alá mint tanu.Ha nem tetszik neki mond meg hogy most felállsz az elsö utad az ő alb.szerzödésével és a te felmondásival együtt most mész az apehhoz feljelenti,mert azt a kötelezetségét hogy neki adóznia kellett volna az albérlet után nagyon csunyán elfeledkezett róla.Ebböl csak neki lehet gondja,igy majd elgondolkodik mi lenne a helyes megoldás.
2009. febr. 28. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!