Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Máshol is járnak még lovaskocs...

Máshol is járnak még lovaskocsival a cigányok?

Figyelt kérdés

Rögtön hozzáteszem, hogy nem egy kis faluban élek, hanem a Dunántúl legnagyobb városában. Mégis a vasas cigányok rendszeresen lovaskocsival közlekednek.

Pedig ha belegondolunk egy ló fenntartása manapság nem két fillér. Ha éppen nincs rá szükség nem lehet leállítani a garázsba, akkor is etetni, itatni kell.

Nekünk van a családban egy 33 éves Ladánk. Az éves biztosítása valami 10eFt. 2 évente műszaki, gépjárműadó, kb ezek a fenntartási költségei az üzemanyagon kívül persze. Azaz éves szinten kb 20-30eFt. Ennél biztos nem több. Egy ló éves fenntartási költsége ennél szerintem jóval több. Akkor mért éri meg nekik mégis jóval járni?

2011. ápr. 1. 14:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Talán mert nyáron kihajtják valahova legelni (biztos van arra felé is valami mező féle) aztán meg is van oldva az etetés. Télen meg csak szénát kap. Biztosan nem viszik túlzásba.
2011. ápr. 1. 14:13
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Csóóringer ló:S Mi is városban lakunk, itt is közlekednek a cigók lovaskocsival. Járnak mindenfelé bugázni...
2011. ápr. 1. 14:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

biztos, hogy nem tejben vajban fürösztik a csóró kis pacikat...

de ezek szerint benzint lopni még nem tanultak meg. a lovat viszont bárhol tudják legeltetni és itatni.

én még ilyet nem nagyon láttam, pedig egy dunántúli kisvárosban éltem jópár évet.

nálunk a szódás járt lovaskocsival :D meg a szomszéd.

2011. ápr. 1. 15:10
 4/9 A kérdező kommentje:
Ja, ez igaz. Gondolom nem saját legelőjük van, meg lopni is lehet a szénát.
2011. ápr. 1. 15:32
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Pesti vagyok, itt is járnak. Nézd meg a lovat hogy néz ki, nem tartják jól.
2011. ápr. 1. 16:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Persze, nyáron kimegy a mezőre, aztán lop.
2011. ápr. 1. 16:47
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nos,nem rossz üzlet a fenntartási költségek ellenére.A ló szaporodik,az autó nem.Eszik,amit tud,akár kukából kiszedett száraz kenyeret is,a legelésről nem beszélve.A lovaskocsi remek álca.Kimegy egy kaszával az árokpartra,ami ugye,senkié,vagyis ingyen van,kaszál némi füvet,ami remekül betakarja a lopott fát(mert ugye,ahol fű van,ott fa is van)Aztán az útfenntartók gépi fűkaszával levágják a főutak mellett a füvet,ami kisvártatva szépen megszárad magától,és már széna is van,nameg kaszálni se kell.Aztán például Ladával nemigen lehet szép szál vasúti síneket lopni,mert nemigen fér be.Hirtelen ennyi jutott eszembe a ló felé billentve a mérleg nyelvét,de én nem vagyok igazán járatos a dologban,biztos több előnye is van(ja,és ha minden kötél szakad,meg is lehet enni)
2011. ápr. 1. 23:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Felénk régi teherautókkal járnak vasazni a cigányok.
2011. ápr. 2. 08:48
 9/9 anonim ***** válasza:
Érdekes én nagyon ritkán látok cigókat lovaskocsival kb a szántóföld közepén elmennek vele azt ennyi. Ha gyüjtögetnek akkor ott a teherautó vagy összeeszkábált kis kézikocsi
2011. ápr. 2. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!