Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nagyvárosba költözés?

Nagyvárosba költözés?

Figyelt kérdés

Egy vidéki kisvárosban lakom,ahol tulajdonképpen az áruházakon kívül semmi de semmi nincs.

Jelenleg dolgozok, de a közeljövőben(max 1 év) szeretnél felköltözni Pestre.

Több kérdésem is lenne.

Mennyiért lehet ott elfogadható albérletet kapni? Milyen könnyen talál ott az ember munkát ?

Mennyi pénzzel érdemes elkezdeni a költözést ?

Illetve aki hasonló helyzetben volt és felköltözött pestre az nem bánta meg ?

2011. márc. 29. 21:22
 1/3 anonim ***** válasza:
alberlet 50 ezer +rezsi. kb 90 ezer a teli honap. 70 ezer a nyari honap, munka nem nagyon van,de meg kell probalni.
2011. márc. 29. 21:48
 2/3 anonim ***** válasza:

Milyen albérletet szeretnél? Szobát 35-40 ezertől lehet kivenni, egy kis lakást 70-80 ezertől. Érdemes a szobát választani szerintem, már csak azért is, mert nem bolondulsz meg az egyedülléttől.

Általában kérnek kéthavi kauciót, és mivel előre fizeted az albérleti díjat, elsőre háromhavi díjat kell letenni. A költözésnek mindig vannak járulékos kiadásai (rájössz, hogy elfelejtetted bepakolni a fogkefét/törölközőt/bármit), erre is érdemes párezret számolni. Az első havi megélhetésed is érdemes jó bőven mérni, sok mindent kell ilyenkor egyben megvenni, amit utána lehet, hogy egy évig használsz, de akkor kell kiadni rá a pénzt. Mindent összevetve jó, ha van legalább 100 ezred az albérleti díjon felül.

Viszont nagyon fontos: először keress munkát, és csak akkor költözz, ha az már megvan. Átlagosan 3-4 hónap alatt talál Pesten az ember állást, olcsóbban jössz ki, ha addig felutazol az állásinterjúkra. Albérletet nagyjából 1-2 óra alatt lehet találni, azzal csak akkor érdemes elkezdeni foglalkozni, ha már megvan a munkahelyed.

Én sok éve költöztem fel és nagyon nem bántam meg. Két éve egy barátnőm jött fel, ő is szereti, tegnap pont mondta, hogy most már a világ minden kincséért sem költözne haza :)

2011. márc. 29. 21:53
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
2011. márc. 29. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!