Mit tehetek, kihez forduljak, ha tudom, hogy alkoholista hajléktalanok laknak a pincénkben?
4 lépcsőházas panelházban lakok, este 11 felé lemegyek még utoljára a kutyákkal, és látom, hogy a pincében ég a villany. Nem olyan, ami automatikusan lekapcsol pár perc után! Rendszerint lemegyek, és lekapcsolom. Látom a falon a vizelet-foltokat, érzem az alkohol szagot, és a cigaretta csikk is szét van dobálva. Szóltam a házmesternek, ő is lement, nem látott és nem érzett semmit. Szerinte csak képzelődöm (persze nem a mi lépcsőházunkban lakik, és nem is itt ment le, hanem a sajátjában!) Szóltam a szomszédoknak, hogy a lépcsőház ajtót csukják be, nyáron se tartsák nyitva egész éjjelre. Állítólag az egyik lakó, aki egy alkoholista, engedi be a hajléktalanokat éjszakára. Nincs rá bizonyítékom, csak amiket másoktól hallok. Rákérdeztem az illetőnél, hogy látott-e valakit a pincében (ő is 10 felé lehozza a kutyáját, meg hajnalban is), de ő azt mondta, hogy nem.
Mit tegyek? Idegesít, hogy félnem kell a földszinten, hogy mikor támad meg egy hajléktalan, vagy hogy ha megfogom a korlátot, elkapok valamilyen fertőzést (a korlát a pincéig tart).
Ha férfi írta a kérdést, akkor:
Ne nyávogj, hanem menj oda, legyél tökös és küldd el a p.csába őket. Nálunk is nekem kell kidobálnom ezeket a férgeket néha. Nehogymár ne tudd elintézni és rendőrt kelljen hívnod.
Ha nő írta a kérdést, akkor:
Szólj a barátodnak, férjednek, párodnak.
Nő vagyok. Se férjem se párom se barátom.
Apukám nappal lement (beteg és bottal jár, éjszaka nem engedtük lemenni) de nem volt lent senki, csak a nyomai annak, hogy valaki járt ott.
A közös képviselő elég messze lakik, és nem hajlandó eljönni, és megnézni, mi van a pincében.
Köszönöm.
Sajnos a házunknak sok a tartozása (mióta ez a közös képviselőnk..vagyis ő..) és senki sem akarja elvállalni. Amikor a régi lemondott, apukámat kérték meg, monta hogy kér 1 hét gondolkodási időt. Aztán balesete volt, 8 hónapig kórházban feküdt (nyílt lábszártörés), így ezt a nőt választották meg.
Hívd ki a rendőrséget és dobassátok ki őket. Semmi joguk ott tartózkodni akármennyire is hajléktalanok.
A pincét pedig zárjátok rendszeresen. :)
A rendőrség nem foglalkozik vele, lakik egy rendőrnő a lépcsőházban, azt mondta, hogy amíg "nem zavarják az itt lakókat" nem tehetik ki őket az utcára.
A pincében van egy hatalmas rácsajtó, minden hónapban vettünk rá lakatot, mert az egyik lakó leverte a lakatot. Amikor már a 6. lakatot is megvettük (mi ettünk 4et, 2-t a házmester) meguntuk ezt az egészet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!