Egy panelben lakunk a 7. en a barátom szeretne a hal-hoz egy ablakot barakatni, de ki kell vágni a betontömböt. mit szóltok ehhez? én ilyet még sehol nem láttam
a hal egy állat. a hall pedig egy helyiség. ezt nem árt, ha tudod.
mi anno törtünk ki falat a panel lakásomban, semmiféle engedélyt nem kértünk, mivel nem főfal, ezért nem is éreztem szükségét.
ismerősömék pedig szinte porig rombolták a lakásukat, és iszonyat igényesre építették újra. több falat is törtek, újakat tettek be.
Felelőtlen aki építési engedély nélkül bontja meg a falakat.
Ha tartófalat talál megbontani,az komoly károkat okozhat.
Ablakot pedig nem lehet engedély nélkül vágni.
De ha 7 emeletes a ház,akkor az nem panel,hanem házgyári. Abba ablakot vágni nagyon nehéz.
Panelben tudtommal minden fal tartófal, ettől is olyan stabil.
Mindenképpen nézessétek meg előtte a lakást, nehogy problémát okozzon, hogy kivágjátok a falat.
"De ha 7 emeletes a ház,akkor az nem panel,hanem házgyári"
A "panel" is házgyári, sőt az az igazi házgyári. Az ún. hall panelelem nem minősül főtartó falnak, de mindenképpen kellene építésszel és az önkormányzat építési osztályával konzultálni. Azután lehet a lakótársakat felkészíteni, mert egy ilyen akció nem a legcsendesebb móka!
"De ha 7 emeletes a ház,akkor az nem panel,hanem házgyári"
Nem azt írta hogy 7 emelete, hanem hogy ők a 7.en laknak.....Azt nem tudjuk hogy hány emelet van még.....
Én is tervezek egy csekély átalakítást, csak sehol sem találok statikust (Debrecenben)
Nem tudjátok mennyibe kerül egy felmérés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!