Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Normális, hogy 50 ezerre jön...

Normális, hogy 50 ezerre jön ki a rezsi egy másfeles lakásban?

Figyelt kérdés

Panel lakás, egy felnőtt, egy gyerek.

Ebből igazából a fűtés/melegvíz az, ami nagyon durva. Normális, hogy az majdnem 30 ezer forint? Ősz óta van fűtésmérő, szabályozó, de tavaly télen még nem volt, szóval még az akkori átlag szerint fizetünk (tavaly télen olyan brutális módon fűtöttek, hogy szinte állandóan tárva-nyitva voltak az ablakok, de hát a fene se kérte, hogy ilyen meleg legyen). De akkor is, ez a harmincezer, ez normális egy ekkora lakásban?

A melegvíz is érdekes nálunk, amikor ideköltöztünk, 4 köbméter lett lejelentve, aszerint fizettünk, de aztán az elszámolásnál egy csomót rá kellett fizetni, mert hogy több lett a fogyasztás, azóta 6 köbméterre fizetünk. Mindenki azt mondja, hogy ez nem normális dolog, ott sem fogy el ennyi melegvíz, ahol 3-4 ember lakik, mi meg csak ketten vagyunk. Mégis mennyi melegvíz megy el arra, hogy napi két fürdés van? Mármint személyenként persze. Jó, beismerem vannak napok, amikor kétszer is megfürdök, mert jólesik, de nem ez az általános.

2011. márc. 21. 22:43
 1/8 anonim ***** válasza:
igen.normalis. sajnos
2011. márc. 21. 23:04
 2/8 A kérdező kommentje:
Hát, köszi... Már kezdtem azt hinni, hogy valami nagyon nincs rendben, mert egy éve még kb. 30 ezer volt az EGÉSZ rezsiköltségünk.
2011. márc. 21. 23:09
 3/8 anonim ***** válasza:

Hát nálunk 30 m3 simán elmegy egy hónapban, másfél szobás panelban, és négyen lakjuk... szóval 6 m3 egyáltalán nem sok szerintem.

Igaz, én sokat fürdök és takarítok is, napi 5-6 mosogatás meg ilyesmi (folyó vízben, mert persze kétmedencés mosogató nem fér el :S)

2011. márc. 21. 23:27
 4/8 anonim ***** válasza:
Sajnos igaz!! Ha még hozzáveeszed a vill.szlát,telefont, a köz kltség.kábel Tv, IT vonal. akkor már Te hozzám képest "ingyen" laksz. A miénk is panel.
2011. márc. 21. 23:45
 5/8 anonim ***** válasza:
15%
Az én házam 250 négyzetméteres, a havi rezsi a 300 ezer forintot is eléri, igaz luxus ház, de a tied még nem is sok ehhez képest. Plusz van két gyerekem is.
2011. márc. 21. 23:51
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha a fűtésmérő ősz óta van fenn, de most még a tavalyi fogyasztás alapján megállapított átalányt fizeted, akkor majd a fűtési idény utáni leolvasáskor jön vissza a megtakarításod.
2011. márc. 22. 07:59
 7/8 Olga néni ***** válasza:
Mi az hogy normális? Szerencsés vagy, hogy csak ennyit fizetsz!
2011. márc. 22. 09:16
 8/8 anonim ***** válasza:

én is másfeles távhősben élek.

a rezsi itt is simán megvan 50. pláne téli időszakban.

csak netem van, tv meg telefon nem kell, mert nem használnám.

a vizünk 10m3 volt legutóbb 2 hónapra.

a távhő 24e.

hallottam már olyan rémtörténeteteket, hogy 46e lett csak a távhő számla hasonló méretű panelben. akkor adtam hálát az égnek, hogy nekem csak fele annyi...

2011. márc. 22. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!