Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Melyik ingatlant választanád?...

Melyik ingatlant választanád? Indokokat is kérnék!

Figyelt kérdés

Adott a helyzet: Városban van mind2.

1.átlagos méretű ház, beköltözhető, de költeni kell rá bőven. Nyugis hely, a szívünk ide húz. Ahhoz hogy meg tudjuk venni, egy kicsit kell kölcsönkérnünk rokontól. Először is azt szeretnénk megadni majd, tehát csak azután kezdhetjük felújítani a havi megmaradt pénzből. Előny:hogy ház és nyugodt hely, ez minden álmunk. Hátrány: a pénzügyi része, hogy nem tudjuk azonnal elkezdeni újítgatni. Neccesen, de épp kijönnénk minden hónapban a pénzükből, s ha megadtuk a kölcsönt, lassan, de biztosan rendbe tudjuk tenni.

2. lakás, jó nagy, erre is kell jócskán költeni, de beköltözhető. megtudnánk venni úgy,h ne kelljen kölcsönkérni, és 0-án állunk. A havi megmaradt pénzből azonnal el tudjuk kezdeni újítani.

Hátrány: Lakás. Előny: pénzügyi része. Biztos, hogy kijönnénk a havi pénzből.Az eszünk idehúz.

Fontos az is, h a lakásnál kell fizetni fűtéskorszerűsítésre havi 20at, tehát kevesebb maradna felújításra, mint a másiknál, ha már megadtuk a kölcsönt.

Fiatalok vagyunk, a kényelmetlenség (mármint h nem luxus hely) nem gond.

Melyiket választanátok, és miért? melyik nyugalom kéne? Az hogy van egy családi házad, vagy az, hogy nem kell számolgatnod annyira nagyon a forintokat? Köszönöm, ha megosztjátok velem, hátha van olyan tényező, amire nem is gondoltunk!

2011. márc. 6. 16:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ossze sem lehet hasonlitani egy kerteshazat egy lakassal. soha nem koltoznek lakasba. kerteshazban lakok. nincs kozos koltseg, nincs havi kotelezo tavfutes. par ezer ft nyaron a rezsim, telen a gazfutessel kicsit tobb,de nem annyi mint egy lakasban.
2011. márc. 6. 21:36
 12/17 anonim ***** válasza:

Mit takar az a kicsit kölcsönkérés?

Egyébként én is a házra voksolok, hacsak nem nagyon sok pénzről van szó, sokkal, de sokkal jobb, főleg mert ott a magad ura vagy!

Mi most panelban lakunk, és rettenetes, folyton jön a közös képviselő, gondnok, időnként kitalálják, hogy most ilyen-olyan munkákat fognak végezni, de akkor legyél otthon, hogy beengedd a szerelőket, stb. Olyan jó lenne egy családi ház...

2011. márc. 6. 22:03
 13/17 anonim ***** válasza:

Tavaly költöztem családi házba. Össze nem lehet hasonlítani egy lakással. A társasházban mindig van néhány bosszantó szomszéd. ( az igénytelen (magára és környezetére), a hallgatózó öregasszony, a veszekedős család, a kutyás, a sóher ha valamit a közösből kell megjavítani stb. )

Családi házban csak két szomszéd van azok is a kerítésen túl.

A felújítás mindig necces. Spórolni akkor tudsz, ha láttál már közelről csavarhúzót meg fúrógépet. Ha önerőből nem tudod megoldani a szakipari munkák jelentős részét, akkor drága lesz a felújítás.

Én csak a víz-fűtés szerelőnek és a vizesblokkban a burkolónak fizettem. A többit magam csináltam. ( full belső felújítás ) Így igényesebb anyagokat tudtam venni. Nem kellett munkadíjat fizetnem.

A ház nem csak egy lakóhely hanem lehetőség is. Lehetőség továbblépésre, vállalkozásra bármire.

Van egy darab földed ami a sajátod. A társasházi lakást sosem éreztem sajátomnak. Egy lyuk volt a tömbben.

A rezsiköltségekkel is másképp lehet gazdálkodni. Akkor fűtök amikor kell. Ha süt a nap a termosztát leállítja a fűtést pár órára. Ha nagy a hideg ráadhatok még egy lapáttal.

Az anyagi lehetőségek persze sok mindent behatárolnak.

2011. márc. 6. 22:48
 14/17 anonim ***** válasza:

Kizárólag a magánház.

Nem laktam soha lakásban,nem is akarok.

Nekem nyugisabb a ház: van kert(jó nagy,traktor nyírja,mert kézzel lehetetlen) kutya,tyúkok is.

Kevesebb a rezsi(nem kell télen nyáron fűtést fizetni)

Ha újra kezdeném,még a magánházat is meggondolnám a részemről,mert ha tudom,hogy ilyen jó tanyát ki lehet fogni hitel nélkül,akkor bolond lettem volna hitelből venni egy kis házat.Inkább ez a nagy tanya!Busz itt jár ugyanúgy,főút mellett van,szuper kialakítású.

Szóval hajrá magánház a ti esetetekben!

2011. márc. 7. 10:43
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! A "kis" kölcsönkérés tényleg "kis".

Mág gondolkodunk, rágódunk, aztán majd csak jutunk valamire, de sokat segített amiket írtatok!!!

Írhattok még!

2011. márc. 7. 13:12
 16/17 anonim ***** válasza:

családi ház mindenképp

annak a rezsijét ugy faragod ahogy tudod,egy lakásnál a nagy része fix,fizetni kell akármi van...

családi házban pedig max beteszel egy kályhát és vágsz fát...

most még mind1 a kényelem,de 10 éven belül ugyis akartok gyereket,jobb a kert mint a játszótér

és ti is kitesztek egy hintaágyat,és nyugi van...

a lakásnak pedig max kis erkélye van...

2011. márc. 7. 21:33
 17/17 anonim ***** válasza:

Mi tavaly költöztünk egy házba egy lakásból.

Mi pont úgy gondolkoztunk, hogy nem baj, ha nem tudjuk egyből elkezdeni a teljes felújítást, hiszen egy házban rengeteg a lehetőség.

Lehet, hogy ha benne lakok, akkor másképp látom a dolgokat pl. jobb lenne fény szempontjából ha a konyha helyén a fürdőszoba lenne vagy kicsi a konyha, mégis jobb lenne amerikai konyhás verzió stb. Ha ezek a felújítás után jutnak eszedbe, kardodba dőlsz.

Nálunk konkrétan az volt, hogy én imádtam a járólapot (világ életemben járólapos lakásban! laktam), utáltam a pvc-t. Nem volt se időnk, se pénzünk kicserélni a pvc-t, viszont a konyhát lejárólapoztuk. Majd lefagy a lábam! Ráadásul két pici gyerekünk van, most már tuti, hogy soha nem fogok járólapot lerakni kertes házba, lehet, hogy a konyhában is felszedem. És rengeteg ilyen van.

Emberi kapcsolatokra mondják, de szerintem egy háznál/lakásnál is igaz: lakva ismered meg.

Arról nem is beszélve, hogy míg egy kertes házban tudsz magadnak zöldséget, gyümölcsöt termeszteni (pénztárca kímélés!), egy lakásban nem.

2011. márc. 8. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!