Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A települési önkormányzat a...

A települési önkormányzat a lakóknak szemétszállítási díjat számláz le viszont fizetni kell a kommunális adót is jogszerű ez?

Figyelt kérdés
2011. márc. 1. 17:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

19:22-es: Azt írtam, SZINTE mindent.

"tejeszacsit,tejfölöspoharat,üres öblítősflakont...mindent a kályhába"

Nincs tejeszacsink, tejfölöspoharunk, mert nem a boltban vesszük a tejet, hanem üvegben hozzuk a tehenésztől, a tejfölt magunk készítjük, sőt néha még sajtot is. Zöldséget sem a boltból veszünk, hanem megtermeljük magunk. A kenyeret pedig papírzacskóban árulják, nem nylonban. Öblítősflakonunk évek óta nincs, ecettel öblítünk. Ha kiürült, kimosom és mehet a szelektívbe, ami a bolt mellett van.

19:36: "meg nyáron is, mi? na persze!"

Eleve nem sok szemetünk keletkezik. Nyáron sok minden megy a komposztba. A zöldségekről, gyümölcsökről "leeső" részek a jószágoknak. A papírhulladékot pedig szemeteszsákokban eltesszük télre (elfér a fásban), mert sokkal olcsóbb eltenni, mint télen venni a papírt a begyújtáshoz.

És igen, a falvakban sokan így csinálják. Sokan kazánnal fűtenek, vannak akik kályhával, és nekik a kidobandó papír nem szemét, hanem hasznos hulladék. A tejfölös, joghurtos poharakat pedig évekig lehet használni palánta nevelésre.

2011. márc. 2. 07:14
 12/12 anonim ***** válasza:
35%
Azért ne játsszuk ezt túl! Én is fával tüzelek, én is komposztálok minden zöldhulladékot, én is szelektíven gyűjtök (papír, fém és műanyag palack). És így is megtermelek heti 50-60l szemetet... Tejfölös pohárba lehet palántázni, persze, de mit csinálsz évi mondjuk 100 új tejfölös pohárral?!? Naneee! Meg a samponos flakon? Sorolhatnánk!
2011. márc. 2. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!