Hol tudom visszanézni az időjárást hónapokra visszamenőleg? Lent
Egy ideje "nyögdécsel" a kazánom, hibaüzeneteket küld és néha le is áll, már többször kellett szerelőt hívni. Hétvégén is kijött a szerelő és ő azt mondta hogy valszeg valahogy villámcsapás érte. Tavaly én Írországban dolgoztam most karácsonykor jöttem haza és azóta szarakszik.
A szerelő írt róla szakvéleményt valami elektronikai panelt kicserélt benne 97 ezerért és azt mondta hogy a biztosítónak így fizetnie kéne.
De hát ott meg ma kérték hogy mutassam meg hogy volt itt (18. ker) mostanában villámcsapás, mert addig szóba sem áll velem.
És mi van akkor ha nem a közelben volt a villámcsapás, hanem km-ekkel arrébb csapott a hálózatba?
Egyébkén szerencsés vagy, hogy hétvégén is kiment a szerelő. Hozzánk garanciában két hónapos könyörgés, folyamatos telefonálgatás, majd fogyasztóvédelemmel való fenyegetőzés után jött ki végre, de a munkát azóta sem fejezte be.
Melyik év, hónap, napról lenne szó?
Beállítod a kívánt dátumot és időpontot. Ha látsz a képen villámot, akkor biztosan volt.
De szerintem egyszerűbb lett volna, ha a kazánszerelő azt írja rá, hogy túlfeszültség miatt ment tönkre, mert akkor mehetnél az áramszolgáltatóhoz kártérítésért. Ennek nagyobb az esélye, mint a novemberi villámnak.
Szerintem az Országos Meteorológiai Szolgálat villámtérkép-archívuma hitelesebb forrás egy hivatalos bizonyítási eljárás során.
Azért kérdeztem az órát percet is, mert itt negyed órás bontásban lehet visszanézni. A térkép feletti fehér mezőkben a legördülő menüből tudod kiválasztani az évet, hónapot, napot, órát és a percet negyed óránként.
Nekem egyébként nem rémlik, hogy novemberben lett volna zivatar, de azért nézd végig hátha.
Az már más kérdés, hogy ha volt is akkor villámtevékenység a közelben, hogy bizonyítod, hogy az lecsapó és nem felhővillám volt, valamint hogy ha le is csapott, akkor pont az elektromos hálózatba tette...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!