Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyire korrekt az ajánlatunk?

Mennyire korrekt az ajánlatunk?

Figyelt kérdés
Lakást szeretnénk venni készpénzes fizetéssel, 20%-kal kevesebb összeget ajánlunk a tulajdonosnak, mint amilyen áron ő hirdeti. Előzőleg azt mondta, hogy hajlandó engedni az árból, de állítólag nem sürgős neki eladni a lakást. Sajnos ha ez igaz, akkor nem hiszem hogy meghatja a készpénzes fizetés, viszont mi meg úgy vagyunk vele, hogy a jelenlegi helyzetben -ahol alig van vevő a piacon- nem éri meg ennél többet adni a lakásért. Szerintetek korrekt az ajánlat?
2011. febr. 22. 00:17
 1/10 anonim ***** válasza:
Gondolom lesz olyan,aki csak 10% ot faragna le.Ő fogja + kapni.
2011. febr. 22. 09:47
 2/10 anonim ***** válasza:
Én nem adtam volna oda a lakásomat ha 20%-kal kevesebbet ajánlottak volna. Nekem sem volt sürgős, úgyhogy vártam jobb ajánlatot, lett is.
2011. febr. 22. 12:19
 3/10 A kérdező kommentje:
És azt esetleg leírnátok hogy milyen összegről volt szó? Mennyit kértetek eredetileg és mennyiért kelt el?
2011. febr. 22. 13:56
 4/10 anonim ***** válasza:
Én panellakást árultam 8,8 irányáron. 8,3-ért ment el, ennél kevesebbért nem adtam volna el.
2011. febr. 22. 14:23
 5/10 A kérdező kommentje:

Igazából azért kérdeztem, mert ez a lakás 25M-ért van hirdetve, ami elég nagy összeg és úgy gondoljuk a jelenlegi helyzetben kevesen mernek felvenni nagyobb összegű hitelt. Arról nem is beszélve ha áprilisban nem lesznek kilakoltatások akkor a bankok még kevesebb hitelt fognak adni.

Na de majd meglátjuk mi lesz, nagyon szépen köszönöm a segítséget!

2011. febr. 22. 14:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Természetesen lehet 20%-ot is alkudni, de ez mindíg attól függ hogy a tulajnak mennyire sürgős az eladás, mennyire van megszorulva. Ha nagyon kell neki a pénz, akkor hajlandó lehet ennyivel kevesebbért is odaadni. Én azért nem engedtem többet, mert nem akartam bármi áron eladni a lakást, annyira nem volt sürgős.
2011. febr. 22. 15:07
 7/10 A kérdező kommentje:

Persze ez teljes mértékben érthető.

Mi pedig megpróbáljuk a 20%-os ajánlatot és ha látjuk, hogy teljesen esélytelen akkor picit még hozzáteszünk. Elég szerencsétlen a helyzet olyan szempontból, hogy nekünk első sorban akkor érné meg lakást venni a készpénzes fizetés miatt, ha sürgős a tulajdonosnak eladnia az ingatlanát, mert kell neki a pénz. Én mindennél jobban szeretném a kinézett lakást, de szüleim nem fogják hagyni hogy bukjunk rajta.

2011. febr. 22. 16:11
 8/10 A kérdező kommentje:

Persze ez teljes mértékben érthető.

Mi pedig megpróbáljuk a 20%-os ajánlatot és ha látjuk, hogy teljesen esélytelen akkor picit még hozzáteszünk. Elég szerencsétlen a helyzet olyan szempontból, hogy nekünk első sorban akkor érné meg lakást venni a készpénzes

2011. febr. 22. 16:11
 9/10 anonim ***** válasza:
Már bocs, de 25M esetében a 20% az 5M Ft! Tudod ki engedne ennyit belőle... Én személy szerint pofátlan ajánlatnak tartanám.
2011. febr. 23. 13:28
 10/10 A kérdező kommentje:
Pofátlanság ide vagy oda, nem köteles elfogadni. Veszíteni valónk egyszerűen nincsen.
2011. febr. 23. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!