Ha egy cirkokazánban fűtéskor felmegy a nyomás, akkor azt hogy lehet kézzel levinni?
A fűtéskor, -mivel a meleg víz tágul- növekszik a nyomás.
A 3 bar általában a határérték. Ahol a rendszert fel lehet tölteni,ott lehet le is engedni. Javaslom, olvasd el ezt az oldalt, hasznos tudnivalókat tudsz meg.
bármelyik radiátornál tudsz engedni a rendszerből.
A radiátor radiátorszelep átellenes oldalán van egy kis csavar. Azt elkezded kitekerni és elkezd folyni a víz a rendszerből. Tegyél alá vödröt.
"bármelyik radiátornál tudsz engedni a rendszerből.
A radiátor radiátorszelep átellenes oldalán van egy kis csavar"
Ebben azért ne légy oly biztos! Minden attól függ, hogy szereléskor a szaki beletette-e, vagy megspórolta és ledugózta a helyét.
Köszönöm mindkettőtöknek. Megtaláltam, valóban van ott egy leeresztő szelep (a kazánban), ahol le lehet engedni.
A nem olyan vészes azóta romlott, mert már nyugalmi állapotban is 3 bar volt. Az okát is tudom, kombi-cirkó és a váltószelep nem váltott át, amikor melegvizet engedek, akkor az a fűtési körbe megy bele, ez okozta. Azt meg az okozta, hogy nincs a rendszerben "iszapszűrő", így a hőcserélő koszos lett. Jövő héten megcsinálatatom, addig hanyagolom a melegvizet. Levittem 1,1 bar-ig a szelep segítségével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!