Mi lehet ez? Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú.
Gondolom csakis páralecsapódás lehet a hideg falon. Hideg fal, esetleg nem jó szigetelés, gyengén fűtött helyiség, gyenge szellőzés, sok nedvesség a konyha és fürdőszoba használatából adódóan. Abból viszont lehet penészedés később.
Volt a közelmúltban felújítás a lakáson?
Nem volt, nagytakaritást csinálok, elhuztam a szekrényeket is a háloban,és végig foltos, viszont nem büdös.
Köszönöm a választ
Majd lesz/penész/! Nem riogatni akarlak,de tényleg!
Akármilyen sz@r idő van,szellőztess ! naponta 4-5x,és csak 3-4 percre,és nézd meg egy hét múlva.
Egyszer régebben, téli időszakban én is voltam úgy, hogy mikor a nagy kanapét elhúztam a faltól, a háttámlájából szinte csöpögött a víz. Penészedett is a fal a lakás több helyiségében, bár a kanapé mögött úgy emlékszem pont nem. Az a ház is egy nagyon rosszul szigetelt falú, hőhidakkal teli épület, szerencsére csak szolgálati lakás volt. A kanapés szobában pedig még a fűtést is visszavettük, mert télen nem nagyon használtuk.
A mostani házunkban sokáig, majdnem 20 évig nem volt jele penésznek, most pedig több helyen is megjelent, változás pedig csak a festés miatt volt. Azelőtt csak meszeltük a falat, akkor még nem is volt gond, a diszperzites festés után kezdődtek ezek a problémák.
Köszönöm szépen a választ. Ez a ház 18 éve épült,mi voltunk az elso lakok.Festés utoljára 4 éve volt.
Majd hivok egy szakembert is,megkérdezem mi ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!