A nagy hűtő többet fogyaszt mint a kisebb vagy nem?
Nem sok eltérés van van a mai hűtők közt.
Átlag egy hűtőnek 200-300 KW/ÉVI fogyasztása van,(ez havonta 16-25KW kb)
1 KW áram durván mindennel kb 50 Ft,így párszáz forintos különbség lehet havonta 2 hűtő áramfogyasztásában.
Különfagyasztós legyen,azaz ne a normál hűtőtérben legyen a fagyasztórésze,tehát NE egy ajtós legyen.
nekem ilyenem van: [link]
mivel A energiaosztályú, így nem fogyaszt sokat, alul van a fagyasztó, ami nagyon kényelmes, hiszen csak akkor kell hajolgatnom, ha mirelit kaját szeretnék csinálni.
tehát csak ajánlani tudom, eddig minden funkcióját tökéletesen ki tudtam használni.
Elvileg a nagyobb hűtőben nagyobb teret kell hűteni, ami több energiába kerül, ezért valamivel többet fogyaszt. De nem olyan jelentős az eltérés. Pl egy kétszer akkora hűtő nem fog kétszer annyit fogyasztani.
Ha már itt mindenki a hűtőjével büszkélkedik, nekünk ilyen van, de nagyon nem ajánlom: [link]
Szintén "A" kategóriás, de a "no frost" funkció eléggé megdobja a fogyasztását. 300literes és ~350kWh-t fogyaszt évente.
Az üzletekben minden terméken található egy árismertető.
Azon mindent megtalálsz, pl: az energia osztályzást is.Az hiszem az A vagy AA jelzés a legjobb. Az üzletben keress egy jól felkészült eladót és ő is segíteni fog a választásban. Mond el az elképzeléseidet, típus, ár, fogyasztás tekintetében és ő meg fogja neked találni az igényednek leginkább megfelelőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!