Magyarországon a panellakások hány %-a csótányos?
2 éve élek ebben a panelban, nincs ledobó, tavaly nyáron élvezte a vendégszeretetemet egy szépen megtermett példány. nem tudom, hogy meddig, de egyik éjjel kimentem a nappaliba, és ott figyelt a kis dög a közepén. azt se tudtam milyen bogár, még képen sem láttam addig csótányt.
visítok az emberemnek, hogy jöjjön, mert van egy hívatlan vendégünk. kisebb hajkurászás után a folyosón halt hősi halált egy papucs által. akkor tudtam meg, hogy ez biz egy csóti volt.
na, még aznap éjjel (az izgalomtól amúgysem tudtam aludni), végignyálaztam a google-t a vérszomjas fenevadak ügyében. vettünk 600 féle vackot, elgázosítottuk a lakást.
azóta csak 1 kisebb példány akadt drágajó uram útjába, szemléltető példaként otthagyta a tetemet a konyha közepén miután végzett vele, és vígan elment dolgozni. én meg gyanútlanul kibattyogok reggel a konyhába, idegesen felhívom, hogy az meg ott mi. elmondta, eltakarítottam.
aztán ősszel jött egy bácsi, aki körbefújta a kecót házközponti megrendelésre.
azóta nem találkoztam ezekkel a bájos kis betolakodókkal. nem is szeretnék.
az előző helyen ahol laktunk, ott leginkább hangya volt, négyemeletes lévén pedig szintén nem volt ledobó.
ehh, kihagytam, h Bp mindkettő, a jelenlegi 8emeletes a 11ben, a 4emeletes a 22ben található. egyik sem olyan gyalázatos környék.
viszont drágaságom a kőkemény 8ból származik, annak is a kifejezetten festői, lehető legputrisabb részéből.
mesélte, h nyáron lementek a boltja jóanyjával, és előttük egy összefüggő csótányszőnyeg vonult. esztétikus, mi? :D
Nem, nem csak a putri helyeken van. Én pl 18 évig családi házban laktam, ahol soha nem volt semmilyen hívatlan állat. Aztán egyetem miatt Bp-en egy panelban laktam. Az első fél évben még nem is volt semmi, de azután elleptek mindent a lakásban. A konyhát teljesen ellepték. Tiszta csótányürülék volt reggelre minden. De néha már az is mindennapos volt, hogy nézem a tv-t a szobában és látom, hogy rohangálnak át a szőnyegen a csótányok.
Az első időkben azt hittem, hogy megőrülök tőlük. Nagyon nehezen tudtam megszokni őket, mivel előtte azt sem tudtam, hogy néz ki a csótány.
Ez a csótányinvázió tartott kb 2-3 évig. Azóta meg szinte tényleg nincs. Néha-néha, kb fél-egy évente ha meglátok néha egyet.
Egyébként nem kimondottan putri környék, de "szemétledobós" panel. De csak a helységet hívták így, mert nem lehetett semmit ledobni. Csak a liftek mellett volt egy helység emeletenként, ahol minden szinten 2-2 kuka volt. Ez a helységet hívták "ledobónak". És ha ez számít 1. emeleten laktam.
Én is panelban lakom, Zugló, eddig még nem láttam csótányt itt.
Azonban az, hogy vannak-e, erősen függ a lakóközösségtől. Ugyanis a szellőzőkben, csatorna mellett tudnak közlekedni a lakások között.
A legtöbb helyen rendszeresen szokott lenni csótányirtás. Nem egy nagy vaszisztdasz, jön egy ember, és a megfelelő helyekre befúj valami vegyszert. Nálunk ilyen zselét szoktak benyomni, észre se veszed, hogy ott van.
Na a lényeg, hogy ha mondjuk a felső szomszéd eldönti, hogy nem engedi be ezt az illetőt, akkor az ő lakásánál elkezdenek szaporodni, és ugye simán átmásznak hozzád is.
Szerkezetéből adódóan minden panellakás potenciális csótánynevelde. Többek között ezért is fontos a jó lakóközösség, hogy ne az invázió megelőzésén akarjanak spórolni. Ha jó a közösség, minimális az esélye az inváziónak.
köszi a válaszokat!
én nagyon undorodok tőlük eddig szerencsére csak képen láttam.
Ha pl élőben kéne látnom egy inváziót, ahogy az egyik válaszoló írta, hogy szinte már "szőnyeg szerűen" sokan voltak ott helyben meghalnék.. :D /legyenek tigris méretű egerek patkányok vagy bármi más csak bogara főleg CSÓTÁNYOK NE!!/
írhattok még
Nálunk is zselézni szoktak. A permetezős fújós után olyan elviselhetetlen ocsmány bűz van, hogy napokig nem lehet kibírni. Akkor már inkább a csótányok, mint az a bűz. Nem csodálom, hogy a csótányok sem szeretik.
A zselé legalább nem büdös, csak gusztustalan. Világos csempén egy barna trutyi csík felkenve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!