Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Magyarországon a panellakások...

Magyarországon a panellakások hány %-a csótányos?

Figyelt kérdés
2011. febr. 16. 20:58
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
nekünk szemétledobós panel van,10.en lakunk,de tényleg nincsenek, 8éve volt először és utoljára.
2011. febr. 16. 22:51
 12/25 anonim ***** válasza:
Veszprémben nem volt soha 20 éve alatt.
2011. febr. 16. 23:10
 13/25 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! további panellakók válaszát várom! :D
2011. febr. 16. 23:59
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

2 éve élek ebben a panelban, nincs ledobó, tavaly nyáron élvezte a vendégszeretetemet egy szépen megtermett példány. nem tudom, hogy meddig, de egyik éjjel kimentem a nappaliba, és ott figyelt a kis dög a közepén. azt se tudtam milyen bogár, még képen sem láttam addig csótányt.

visítok az emberemnek, hogy jöjjön, mert van egy hívatlan vendégünk. kisebb hajkurászás után a folyosón halt hősi halált egy papucs által. akkor tudtam meg, hogy ez biz egy csóti volt.

na, még aznap éjjel (az izgalomtól amúgysem tudtam aludni), végignyálaztam a google-t a vérszomjas fenevadak ügyében. vettünk 600 féle vackot, elgázosítottuk a lakást.

azóta csak 1 kisebb példány akadt drágajó uram útjába, szemléltető példaként otthagyta a tetemet a konyha közepén miután végzett vele, és vígan elment dolgozni. én meg gyanútlanul kibattyogok reggel a konyhába, idegesen felhívom, hogy az meg ott mi. elmondta, eltakarítottam.

aztán ősszel jött egy bácsi, aki körbefújta a kecót házközponti megrendelésre.

azóta nem találkoztam ezekkel a bájos kis betolakodókkal. nem is szeretnék.

az előző helyen ahol laktunk, ott leginkább hangya volt, négyemeletes lévén pedig szintén nem volt ledobó.

2011. febr. 17. 00:16
 15/25 anonim ***** válasza:

ehh, kihagytam, h Bp mindkettő, a jelenlegi 8emeletes a 11ben, a 4emeletes a 22ben található. egyik sem olyan gyalázatos környék.

viszont drágaságom a kőkemény 8ból származik, annak is a kifejezetten festői, lehető legputrisabb részéből.

mesélte, h nyáron lementek a boltja jóanyjával, és előttük egy összefüggő csótányszőnyeg vonult. esztétikus, mi? :D

2011. febr. 17. 00:20
 16/25 anonim ***** válasza:

Nem, nem csak a putri helyeken van. Én pl 18 évig családi házban laktam, ahol soha nem volt semmilyen hívatlan állat. Aztán egyetem miatt Bp-en egy panelban laktam. Az első fél évben még nem is volt semmi, de azután elleptek mindent a lakásban. A konyhát teljesen ellepték. Tiszta csótányürülék volt reggelre minden. De néha már az is mindennapos volt, hogy nézem a tv-t a szobában és látom, hogy rohangálnak át a szőnyegen a csótányok.

Az első időkben azt hittem, hogy megőrülök tőlük. Nagyon nehezen tudtam megszokni őket, mivel előtte azt sem tudtam, hogy néz ki a csótány.

Ez a csótányinvázió tartott kb 2-3 évig. Azóta meg szinte tényleg nincs. Néha-néha, kb fél-egy évente ha meglátok néha egyet.

Egyébként nem kimondottan putri környék, de "szemétledobós" panel. De csak a helységet hívták így, mert nem lehetett semmit ledobni. Csak a liftek mellett volt egy helység emeletenként, ahol minden szinten 2-2 kuka volt. Ez a helységet hívták "ledobónak". És ha ez számít 1. emeleten laktam.

2011. febr. 17. 08:44
 17/25 anonim ***** válasza:

Én is panelban lakom, Zugló, eddig még nem láttam csótányt itt.

Azonban az, hogy vannak-e, erősen függ a lakóközösségtől. Ugyanis a szellőzőkben, csatorna mellett tudnak közlekedni a lakások között.

A legtöbb helyen rendszeresen szokott lenni csótányirtás. Nem egy nagy vaszisztdasz, jön egy ember, és a megfelelő helyekre befúj valami vegyszert. Nálunk ilyen zselét szoktak benyomni, észre se veszed, hogy ott van.

Na a lényeg, hogy ha mondjuk a felső szomszéd eldönti, hogy nem engedi be ezt az illetőt, akkor az ő lakásánál elkezdenek szaporodni, és ugye simán átmásznak hozzád is.

Szerkezetéből adódóan minden panellakás potenciális csótánynevelde. Többek között ezért is fontos a jó lakóközösség, hogy ne az invázió megelőzésén akarjanak spórolni. Ha jó a közösség, minimális az esélye az inváziónak.

2011. febr. 17. 09:11
 18/25 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

én nagyon undorodok tőlük eddig szerencsére csak képen láttam.

Ha pl élőben kéne látnom egy inváziót, ahogy az egyik válaszoló írta, hogy szinte már "szőnyeg szerűen" sokan voltak ott helyben meghalnék.. :D /legyenek tigris méretű egerek patkányok vagy bármi más csak bogara főleg CSÓTÁNYOK NE!!/

írhattok még

2011. febr. 17. 18:07
 19/25 anonim ***** válasza:

Nálunk is zselézni szoktak. A permetezős fújós után olyan elviselhetetlen ocsmány bűz van, hogy napokig nem lehet kibírni. Akkor már inkább a csótányok, mint az a bűz. Nem csodálom, hogy a csótányok sem szeretik.

A zselé legalább nem büdös, csak gusztustalan. Világos csempén egy barna trutyi csík felkenve.

2011. febr. 17. 18:12
 20/25 anonim ***** válasza:
Elsősorban azon múlik, hogy van-e szervezett rovarirtás a házban, és hogy minden lakásban irtanak-e. 7 évig laktam panelban, és sosem volt bogár, igaz, jött is negyedévente a rovarirtó minden lakásba. Fontos, hogy mindenki tisztában legyen az irtás fontosságával, és beengedje őket a lakásba. Egy barátnőm évekig küzdött a csótányokkal a lakásukban, aztán nagy nehezen megszervezték az egész házra kiterjedő rovarirtást, és azóta náluk sincs egy szem. Minél nagyobb egy ház, annál nehezebb kivitelezni. Elég egyetlen nem lakott lakás, ahol nem irtanak, és visszafertőzi semmi perc alatt az összeset.
2011. márc. 7. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!