Sok 15-18000 Ft a fűtésre egy 65m2-es lakásban? Akinek ekkora a lakása kb. mennyit fizet?
szerintem tök reális.
én volt hogy 30at fizettem 50nm-re. szar szigetelés, nem laktak alattunk.
A lakásunk 100nm pince, 100nm földszint és 50nm beépített tetőtér.
A pincében van a kazán plusz egy helységet fűtünk ott, máshol csak elhaladnak a vezetékek, de úgy átlagba 15 fok van. A földszint és a tetőtér egésze fűtve van. Szóval kb 170nm-ert fűtünk közvetlen.
2 éve beruháztunk 6 millát a szigetelésre. Teljes tetőt ledobtuk, és az új cserepeket egy egybefüggő habszivacs szerű szigetelőanyagra pakoltuk rá, plusz ezalatt 10cm közeggyapot van és mindez osb lapokkal lezárva, plusz az emeleti lakótér külső falait a padláson belül bevontuk még 10 centi hungarocellel (a plafont is), de fent nem téglafalak vannak, minden fal gerendákból és osb lapokból áll.
A ház külső 30cm-es téglafalai be vannak vonnak 10 centis hungarocellel.
Minden ablak kicserélve 3 üveges, 7 kamrás szupermodern ablakokra, az a fasza bennük hogy az üveglapok közti elválasztó felület nem alumíniumból van (mert az túlságosan vezeti a hőt) hanem valami szivacsos szerkezetű gumiból, és az ablakok közti tér persze mind a 3 között argonnal van töltve.
Plusz teljes fűtésrendszer csere, a kazán meg valami olyat csodatulajdonsággal rendelkezik hogy nem vezeti ki azonnal az égésterméket hanem még azzal is melegíti a vizet.
Szóval 170nm-re fizetünk kb 15 ezer forintot. Folyamatosan 21 fokra van beállítva a hőmérséklet ha itthon vagyunk ha nem. De általában mindig van itthon valaki.
huu, utolsó, ez nagyon komoly! ügyik voltatok :D bár gondolom a 6 millát sem a popótokból húztátok elő :D
de tény, h ez nagyon megnöveli az értékét a háznak, és jobb az életminőségetek mint azelőtt.
Jah, faterral kicsit belebolondultunk a szigetelésbe, de meghozta az eredményt :)
Arra gondoltunk hogy az energia árak folyamatosan csak emelkedni fognak és ez a legjobb befektetése ennek az összegnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!