Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ez hülye kérdésnek számít?

Ez hülye kérdésnek számít?

Figyelt kérdés

Szerdán megyek megnézni egy használt ingatlant és arra gondoltam megkérdezem azt is, hogy az elektromos hálózat mekkora terhelésű. Csak az a baj, hogy azt sem tudom mi számít jónak és mi kis terhelésűnek. Társasházak esetén lakásfüggő vagy az egész házban ugyanakkora a terhelés? Egyáltalán sokba kerül kibővíteni a terhelését?

Még valamit kérdeznék. Ezt olvastam egy cikkben az energiapazarlás résznél: "A WC tartályból minden lehúzáskor 15 liter víz távozik."

Na azt honnan tudom megállapítani, hogy melyik az a wc ami energiatakarékosnak számít és melyik nem számít annak?

Elnézést ha hülyeségeket kérdeztem, bármilyen tanácsot szívesen fogadok és előre is köszönöm a segítséget!

2011. febr. 7. 17:59
 1/5 anonim ***** válasza:

villanyhoz nem értek.

wcnél az a jó, ha nem lehúzós, hanem billenőgombos, mert akkor le tudod állítani a víz ömlését.

nekem ilyen van: [link]

mondjuk nem egy nagy tétel, sztem 7 rongyot megér a spórolás.

tehát nálam ez nem lenne szempont a lakásvásárlásnál.

bocs, ezek tényleg kicsit balga kérdések, inkább azt nézd, h milyen a hőszigetelés, újak-e az ablakok, milyen a fűtési rendszer.

az kicsit többe kerül mint egy wc tartály.

az elektromos hálózatba beleszólni nem tudsz, max a saját lakásodban korszerűsíted.

az nálam 3 kiló volt.

2011. febr. 7. 18:39
 2/5 anonim ***** válasza:

Az, hogy az energia hálózat mekkora terhelésű csak rajtad múlik, vagyis azon, hogy milyen és mennyi elektromos berendezést fogsz használni!

Az elekrtomos hálózat mekkora TERHELHETŐSÉGŰ az viszont a mérőóra alatt elhelyezett kisautomatáktól függ. A 16A már jónak számít, ilyenkor már több mint 3,5 kW-ot használhatsz óránként.

A WC tartályból nehezen távozik egy öblítéskor 15 liter víz, mert a mai tartályok legtöbbje max. 6-7 literes!

A fentiek könnyen változtathatóak, inkább másra figyelj!

Amikor belépsz szagolj bele alevegőbe, érzel-e doh szagot, vagy friss festés illatát. Ezek árulkodhatnak vizes falakról, ami már nehezebben gyógyítható!

2011. febr. 7. 18:44
 3/5 anonim ***** válasza:

Rágcsálókra is rákérdezhetsz, bár nem biztos, hogy bevallják, ha van. A csótány, hát... Na meg ott van a penész, ha máshol nem is, de a fürdőben biztosan felbukkan.

A villanyhoz nem tudok hozzászólni, viszont a WC tartály: megkéred, hogy hagy menj már el WC-re, mert nagyon kell. Aztán ugye úgyis lehúzod Mivel van olyan tartály, hogy csak addig jön a víz még húzod a zsinór részt. Anyuméknak ilyen van. Na meg ha már a víznél vagyunk: ha sok mérőóra van, az elég költséges. Ugyanis a bérházban lévő vízmérő a lakó tulajdona, és a 6 évente történő csere díját ő állja. Ha nem történik meg a csere a fogyasztó/lakó hibájából, akkor a vízmű nem fogja elfogadni a mérőóra által mutatott értéket és általányt számláz ki. Ha a szerződést is felbontja, akkor az újrakötéséhez még mélyebbre kell nyúlni a pénztálcába. Ez változó mennyi pl: 5.815 - 8.750Ft/db, de ettől eltérő is lehet, ez még jó árban van. Szóval ennyire kiaprózva elég sok mindent figyelhetünk.

2011. febr. 7. 19:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Az érdekesebb lehet, hogy milyen anyagból vannak a vezetékek, a réz jó. alumínium rossz(most nem térnék ki arra , hogy miért.)

A wc tartály 5 perc és 10e forint az nem egy szempont:)

2011. febr. 7. 19:30
 5/5 anonim ***** válasza:

30 év múlva nevetsz a kérdésen,de MOST...? Honnan tudnád.

Villany.

-egy fázis,vagy 3 fázis van,van e vezérelt("éjszakai") áram-->ez a villanyboylerhez "jó".

ha egy fázis,esélytelen egy jó kerámialapos tűzhely.

-Ha csak egy fázis,van-e LEGALÁBB 16 a(amperos)biztosíték

ha nincs,még egy "primitív"mikro és automata mosógép sem megy együtt.

Kérdezd meg,milyenek a szomszédok,és FONTOS !!!,hogy "orkok" vonulási útvonalába beleesik-e a kiszemelt ház/lakás....valamint néhány100 m-re van-e etste/éjjel nyitvatartó "műintézmény"-->hidd el ez is NAGYON fontos !

2011. febr. 7. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!