A közös képviselőnek az árajánlatokat (felújítás, gázszerelés) kötelessége-e lemásolni, ha egy tulajdonos külön kéri?
Nem tudom nálatok hogy van, de minden közösség választ számvizsgáló bizottságot, akik az évvégi zárás összes tételét, számláját megtekintik, vizsgálják és a közgyűlés előtt nyilatkoznak, hogy rendben lévőnek találták.
Ezután kerül sor a pénzügyi beszámoló elfogadására.
Nem kell ide független akármi, a ház lakói ismerik legjobban a sajátjukat.
Mi az akadálya ennek, mi van az alapító okiratban?
Nálunk senki sem akarja elvállalni, azután meg kötözködik
érdemi információk nélkül. Amikor én csináltam (pedig megválasztottak) kétségbe vonták megállapításainkat.
Ennyit a népekről....
16:02 vagyok. Azért picit visszavennék.
A számviteli bizottság megtekintheti a dolgokat, de nálunk bárki más is, megbeszélnek (felajánl) egy időpontot, be lehet menni az irodába, megkapják a paksamétát, nézegethetik, de az azért mégse várható el, hogy bármelyik lakó kérésére mindenről fénymásolatot készítsen.
Nálunk így (se) működik, még ezek után is van, aki a közgyűlésen ezt-azt kifogásol, de arra nem hajlandó, hogy bemenjen tételesen megnézni.
61. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás és a szólás szabadságához, továbbá a közérdekű adatok megismeréséhez, valamint terjesztéséhez.
A közérdekű adat definíciója: 2. § 4. pont
2. § 4. közérdekű adat: az állami vagy helyi önkormányzati feladatot, valamint jogszabályban meghatározott egyéb közfeladatot ellátó szerv vagy személy kezelésében lévő, valamint a tevékenységére vonatkozó, a személyes adat fogalma alá nem eső, bármilyen módon vagy formában rögzített információ vagy ismeret, függetlenül kezelésének módjától, önálló vagy gyűjteményes jellegétől;
Kempelen Farkas digitális tankönyvtár >>Társadalomtudomány >> Az információszabadság törvényi szabályainak magyarázata
Az információszabadság elektronikus kézikönyve
Jóri András
Szabó Máté Dániel
Copyright © 2008 Jogászoknak Kft
2008
Itt ugye tudja ,h. nem a fénymásolás költségeiről beszélgetünk ! kifizetem . Mondja akkor meg ,miért is?
KÖZös képviselő ... közügy
Én egy pillanatig se mondtam, hogy nincs joga megismerni, legfeljebb a módjában kapcsolatban tettem észrevételt.
A dolog, hogy ha már a jog szintjén kell beszélgetni, ebben az ügyben a következőt kell hogy feltételezze.
A lemásolt anyagot a közös képviselőnek vagy házhoz kell szállítania Önnek, vagy ajánlott, tértivevényes postai úton kell küldenie, hogy adott esetben igazolni tudja, hogy az Ön kérését teljesítette. És akkor még nem beszéltem arról, hogy csak az a hiteles másolat, amit közjegyző hitelesített.
Volt ilyen anyagátadásból vita nálunk is. (Volt lakótárs aki megvétózta a közgyűlést, mert csak 7 nappal előtte jutott a tudomására.)
Az egyik oldal így gondolta a jogát, a másik meg a kötelességét.
De ha alapos a gyanú, és semmilyen formában nem jut hozzá az adatokhoz, akkor feljelentést kell tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!