Bele mernétek vágni?
Figyelt kérdés
A párommal mindketten pályakezdők diplomások leszünk júniustól. Az ország keleti felén élünk és hirtelen mindkettőnknél felmerült egy olyan gondolat, hogy el kellene menni a Dunántúlra, Győr környékére élni. Lehetőség az lenne, a hirdetések alapján. Fogjuk magunkat egyik napról a másikra és induljunk el, vagy apránként érdemes felépíteni: albérletkeresés, önéletrajzok elküldése...stb? Hogy fogjunk hozzá? Ismerősök sajnos nincsenek azon a környéken. Még én is bizonytalan vagyok. Talán ezzel a kérdésfeltevéssel lehet csak a biztatás várnám.2011. febr. 1. 08:40
1/14 anonim válasza:
Ne Győrbe menjetek, semmi lehetőság nincs ott sem, én odavalósi vagyok, de eljöttem onnan. Budapestre gyertek, itt rengeteg minden van!
2/14 A kérdező kommentje:
Az Audi gyárban sem lenne lehetőség? Oda most sok műszaki embert keresnek, úgy hallottam.
2011. febr. 1. 09:01
3/14 anonim válasza:
Szia, mi két éve kerekedtünk fel, szintén az ország keleti feléről egy nagy városból és Győrbe költöztünk, a férjem előrejött és pár nap alatt talált albérletet, ő diplomás, munkája is lett azonnal, én viszont több szakmával rendelkezem de még mindig nem sikerült állást találnom, itt sincs sajnos mézeskalácsból a kerítés, tény, hogy rengeteg diplomást keresnek, írd be a keresőbe, hogy állás győr és lehet el fogsz csodálkozni, hiány van a diplomásokból, tanárok, orvosok, mérnökök..mind kint dolgoznak Ausztriába így itt szinte csak ők tudnak elhelyezkedni.Másik dolog, hogy csodás a környék, közel a Balcsi, másfél óra és autóval ott vagyunk, itt a Bakony, és egy óra Ausztria..szóval imádom a környéket:)) Albérlet rengeteg van, én azt tanácsolom, hogy érdemes előbb beköltözni és úgy melót keresni, mert onnan messziről interjúkra járni, stb nem túl gazdaságos.A környékre figyeljetek, nem jó a külváros..mi először Győr -szabadhegyen laktunk, csendes nyugis környék, csak nincs ott semmi:) csak büdös a nemrég megnyitott szemétteleptől..szóval érdemes olyan helyre költözni ahol minden ott van szem előtt.Érdemes az Audi honlapját megnézni, oda is szoktak diplomásokat keresni és az egy tuti biztos melóhely!Sok sikert! Menni fog!!
4/14 A kérdező kommentje:
Köszönjük a biztatást! :) Persze, gondoltam, hogy nem lesz a legkönnyebb, csakhogy a mai világban sehol sem olyan könnyű. :) Csak mindketten inkább azok a hezitálós típusok vagyunk, ráadásul itt van mindkettőnk családja, és hirtelen belevágni az ismeretlenbe..., pedig jó lenne. :)
2011. febr. 1. 09:11
5/14 anonim válasza:
Gondolj arra, hogy majd egyszer ha lesz gyereketek akkor mennyivel több lehetősége lesz ezen a környéken mint máshol:)) én is hezitáltam, bizonytalan voltam, de egy percig sem bántam meg:) Próbáljátok ki, ha bejön jó ha nem akkor pedig tapasztalatot nyertetek.
6/14 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Csak nem Debrecenből? :)
2011. febr. 1. 09:15
8/14 anonim válasza:
Első vagyok, egy fontos tényezőt kifelejtettem. Ha beszéltek németül, akkor menjetek nyugodtan, az Audihoz és beszállítóihoz az kell. Ha német helyett angolul beszéltek, akkor csak Budapestig gyertek.
9/14 anonim válasza:
Én is sokat gondolkodtam a költözésen és ha barátnőm már nem tanulna akkor biztos mi is mentünk volna. Nekem szerencsére került állásom itt BAZ megyében, remélem neki is lesz ha elvégzi az egyetemet. Szerintem vágjatok bele (ha ketten mentek jóval könnyebb mint egyedül), Pest, Székesfehérvár, Tatabánya jóval több az álláslehetőség mint itt keleten.
10/14 anonim válasza:
van aki egy bőrönddel elindul Amerikába...
aki mer az nyer...
én is megindultam egyszer, de csak Budapestig jutottam..
szerencsém volt, igaz a képzettségem alatti melót végeztem, de a pénz jó volt!
meg ami fontos, hogy nagyon kell spórolni!!!!!!! és úgy elérhetsz sokmindent!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!