Miket gyűjtesz otthon? Mármint amit "jó lesz még valamire" gondolattal raksz el háztartásodban?
A kérdés ötlete az alábbi cikk kapcsán jött elő.
Én így végiolvasva a cikket elmosolyogtam és néhol magamra ismertem.
Ti hogy vagytok ezzel?
=o)
A gyűjtögetős-őrizgetős rész rám abszolút igaz! Tele vannak a polcaim a különböző mütyűrökkel... De a reklámújságos rész is igaz rám, mindig a konyhapult végében várakoznak szépen összestócolva. A szatyrokat is elrakom a kamrába, hogy legközelebb ha megyek boltba ne kelljen venni, de sajnos szétszórtságomból adódva mindig elfelejtek vinni magammal...
Érdekes volt olvasgatni a cikket! =o)
Én pont az ellenkezője vagyok, kidobálok mindent.
Bár a szekrény és a fal közé préselt műanyagpalackok játszanak itt is :D De csak, hogy mikor összejön annyi, szépen összepréseljem és levigyem a szelektívbe.
Én a fél literes műanyag kubu-s és ásványvizes üvegeket gyűjtöm össze, hogy ha valahova megyünk a gyerekkel és nem akarok venni, vagy nem tudok majd venni, akkor vigyek benne teát, üditőt, limonádét, vizet. Nyáron kifejezetten inkább vizet szeretek vinni magammal és nagyon jó a nem átlátszós kubus üvegben, vagy az ásványvizesben. Senki nem látja mi van benne.
A nejlonszatyrokat is szoktam gyűjteni, de hát én is sokszor elfelejtem vinni így újat veszek. De mostanában nagyon bevált, hogy kukazsáknak elhasználjuk és csak egy kettőt hagyok meg.
Még a joghurtos, tejfölös dobozokat szoktam eltenni. Van hogy jó valamire. Például nyáron a macskánk szeme be volt csipásodva és nagyon jó szolgálatot tett egy ilyen doboz. Tettem bele kamilla teát és amint kimostam a macska szemét a maradékot kiöntöttem és kidobtam a dobozt. Így higénikus volt. Meg aztán kétszer használtam fel.
A múltkor azért kiritkítottam egy kicsit a készletemet. Mostmár kevesebbet teszek el ilyet. Bár azért is raktam el ilyesmit, mert még mikor otthon laktam gyűjtöttük, mert ezekben a dobozokba raktuk el a palántáknak való magot.
Én még nehezen szabadulok meg a régi ruháktól. Eléggé meghíztam és már nem jók rám. Már szerintem nem sok esély van rá hogy jók legyenek még rám, de nem akarok megválni tőle. Még nem megy. Remélem idővel. Mert sok hely felszabadulna a szekrényben.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe!
zacskót :D a hűtő mellett van egy polc, alul dobozban, krumpli, hagyma, középen ásványvíz, a legfölső polcon pedig két nagy papírszatyorban zacskók.
mindig jó valamire. :D
műanyag üvegeket nem gyűjtök, mindig van 1, amibe ásványvizet viszek magammal, ha az leszolgálta az idejét, akkor veszek újat, és azt használom hetekig.
tejfölt, joghurtot nem eszek, tehát nem gyűjtöm a dobozait.
befőttes üveg szintén ritka, ha van, akkor is anyumnak adom, gyűjtse ő :P
ruhákat szintén barátnőknek, vagy anyumnak adom, a szezonális külön szekrényben van, így könnyen megtalálom amit fel szeretnék venni.
beágyazni nem szoktam, ha vendég jön, becsukom a háló ajtaját.
szárítóról öltözni drága párom jószokása, én elrakom a saját ruhámat, az övét pakolja ő, ha akarja :D
egyik nagy hibám, hogy az egyszer hordott cuccokat feleslegesnek tartom kimosni, pláne ha semmi szaga. mindig van néhány póló és nadrág a fotelben.
apró kacatokat nem gyűjtök, nem szeretem ha azzal van tele a polc.
Én egész jól csinálom, azt hiszem. A kis nippeket még tizenéves koromban utáltam meg, amikor egy takarítás alkalmával rádöbbentem, hogy több időbe telt azokat leporolni, lemosni, mint az összes többi munka. Persze akkor nagy divat volt ilyeneket ajándékozni, először a szekrény mélyére kerültek szépen bedobozolva, aztán a padlásra. Még most is ott vannak, néha ha meglátogatom a szüleim, azért jó elővenni, megnézni őket.
Most a lakásomból száműztem minden dísztárgyat. Kicsit puritán, de csak könyvek meg virágok vannak elöl, valamint most tervezek egy akváriumot. A könyvek tetjét elég egyszerű végigporszívózni :)
Mivel pont egy teszkó mellett lakunk, csak onnan vásárolunk és szigorúan egy héten egyszer. Ott eleve nem adnak szatyrot, na meg hamar hozzászokik az ember, hogy ha megy a heti nagybevásárlásra, akkor viszi a táskákat. Sajnos egyéb boltban idejét se tudom, mikor vásároltam, válság van :(
A régi ruháim nekem is megvannak, de jó is, mert most kezdtem fogyókúrázni, és az az etalon :D
Flakonokat nem gyűjtök, de nem is nagyon szoktunk venni. Csak ha úgy jön ki a lépés, hogy nincs lehetőség máshol inni, de ez nagyon ritka.
Ágyazni, ruhákat elpakolni nekem muszáj, mert egy szoba van csak, itt van minden, nem lehet szem előtt. De az biztos, hogy ha lesz egyszer gardróbom, csinálok bele egy szellőzőrendszert, és minden ruhát azon vizesen felakasztok. Most is sok mindent szárítok vállfán, mert praktikus.
Viszont gyűjtöm a kisebb dobozokat, a gyufásdoboztól nagyjából a papírzsepis doboz méretig. Ennek az az oka, hogy sok mindent mindent magam csinálok meg, pl. az asztali ceruzatartó, sminktartó, ékszertartó mind saját gyártmány. Plusz ha ajándékozok, pláne saját készítésű ajándékot, mindig jól jön egy doboz, amibe bele lehet tenni.
Valamint a befőttesüvegeket is gyűjtöm. Az egyik fajta az ételtároló, ki van rakva a polcra bennük minden, ami a konyhában kell, kávé, tészta, búzadara, cukor, liszt... - így sokkal olcsóbb, mintha megvenném a mindenféle tárolókat, ráadásul könnyű pótolni, ha eltörök egyet.
A többi fajtát meg anyukám és az anyósom kapja, majd visszaküldik lekvárral vagy befőttel töltötten. Ezek mindig egy szatyorban gyűlnek a szekrény aljában, és ha meglátogatjuk valamelyiküket, akkor elvisszük, ami összegyűlt.
Azt hiszem, nem csinálom nagyon rosszul a dolgot. Könyörtelenül szanálok, ha kell, sok mindent eleve kidobok. Amit megtartok, annak mindig megvan a pontos funkciója és helye -> ez az, ami a rend előfeltétele.
krémes tégelyeket nem szívesen dobok ki, meg pumpás flakonokat sem. ruhákat évente egyszer szortírozok, és mindig úgy, h amit egy éve nem vettem fel, az zsákba megy, és ismerős kiviszi erdélybe, ott meg a rokonok, barátok elhordják egy darabig(persze alkalmi ruhákat nem egy év után dobok ki, csak nadrágot, felsőket, kiegészítőt, kabátot esetleg.)
szatyrot nem kérek, mert van nálam textil szatyor. befőttes üveg ha kiürül, megy bele lekvár a szezonban, tojástartó meg kell, mert a boltban nem mindig adnak(pl zöldségesben).
szatyor rengeteg van,párhavonta összeszedem és viszem anyámnak,ő boltos,neki jól jön,annyival kevesebbet vesz...
félig üres tusfürdő és társai...5-6 féle van mindkettőnknek mindig (de párom egy szót nem szól,neki spré és parfüm is van mindig 5-6 bontott:D)
Szórólapok,ujságok...ezeket direkt gyűjtöm,párom szülei kapják,télen gyújtósnak jó,évek óta elteszem,előszobában nagy a tároló,elfér...csak ugye nem egyből teszem el,igy szerteszét vannak...
cipőmániás vagyok,20pár cipő mindig szem előtt van...
apró lomok...időnként borulnak a szgépasztalomról...olyankor szortirozok,és -nem nem dobom ki-mennek fiókba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!