SOS! Horgolás! A pálca vagy láb fölötti szemek közül az előtte vagy az utána lévő tartozik a pálcához, lábhoz? Hova öltsek, hogy vele egy vonalban legyen?
Lehet bután hangzik a kérdés, de épp egy terítőt horgolok és emiatt kicsit suta a mintám. Remélem érthető mit is szeretnék kérdezni!
A 7. oldal alján van egy példa, amin meg lehetne mutatni amit nem értek. Mondjuk, ahol mindkét ágába öltenek a szemnek, az az előtte vagy az utána álló rövid-lábhoz tartozó szem-e?
Igen, ezt értem.
De ami neked olyan egyszerű és természetes nekem az nem világos, sajnos.
Méghozzá, hogy melyik is ez az ág?
A kis hurok előtte vagy mögötte? Mert pontosan fölötte ugye nincs semmi!
Le van írva a válasz a kérdésedre az ábra felett. :)
Az alábbi ábra elkészült szemeket mutat. Amikor számolunk, a csúszócsomót és a tűn lévő
csomót hagyjuk ki. Minden horgolt szemnek két ’ága’ van. Horgolhatunk úgy, hogy a tűt a
szem alá, azaz mindkét ág alá szúrjuk vagy dekorációs hatást érhetünk el úgy, ha az elülső
vagy a hátsó ág alá szúrjuk a tűt. Általánosságban mindkét ág alá horgolunk, ellenkező
esetben a minták ezt külön jelölni szokták.
De szerintem a 9. oldalon a 2. ábrán lehet jobban látni a dolgot. Ha megnézed láthatod, hogy az első szem már "le van kötve" tehát ne abba szúrd hanem az utána következőbe. Tehát ami most a tűn van szem azt a második szembe szúrd és akkor pont fölötte lesz és nem csúszik el a minta.
Remélem így érthetőbb volt :)
Kisnita!
Köszi a választ, most minden világos és egyértelmű!
Köszönöm!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!