Olajos halszagú ruhákból, mosógépből hogyan szedhetném ki a szagot?
Összemostam egy olyan ruhát egyebekkel amire olajos hallé ömlött (apa érdekesen játszott babával). Nemcsak az a mosás lett büdös, de még az azt követő is, sőt a mosógép is. Haldarabkák nem voltak a folton, csak némi olaj. Mit csináljak a mosógéppel? A ruhákkal? Felgyújtás, robbantás, ecetes olló nem megoldható!
Várok minden hasznos választ!
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Rendben! A ruhákat áztassam ecetes vízbe?
A gépből engedd ki a vizet az alján levő szűrőnél.
Tegyél a mosószerhez mosószódát (vagy csak mosószódát mosószer nélkül) és úgy mosd ki a ruhákat.
Ha elsőre nem megy ki, a ruhákat áztasd mosószódás vízbe, a gépet pedig mosd át ruha nélkül mosószódával egy 90 fokos programmal.
Az ecet eddig nem jött be, beáztattam két ruhát, így reggelre ruszli szaguk lett.
Most kipróbálom az újabb tanácsokat is.
Beáztatok néhány ruhát mosogatószerrel, néhányat mosószódás vízbe, megírom a folytatást. Remélem használ majd valamelyik. (Ha nem segítene szódabikarbónára gondoltam még, de az kifakítaná a ruhákat. Vagy egy kupac mosódió...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!