Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Olajos halszagú ruhákból,...

Olajos halszagú ruhákból, mosógépből hogyan szedhetném ki a szagot?

Figyelt kérdés

Összemostam egy olyan ruhát egyebekkel amire olajos hallé ömlött (apa érdekesen játszott babával). Nemcsak az a mosás lett büdös, de még az azt követő is, sőt a mosógép is. Haldarabkák nem voltak a folton, csak némi olaj. Mit csináljak a mosógéppel? A ruhákkal? Felgyújtás, robbantás, ecetes olló nem megoldható!

Várok minden hasznos választ!

2011. jan. 25. 23:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A mosógépet ruha nélkül egy üveg ecettel indítsd el max hőfokon.
2011. jan. 25. 23:12
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy válaszoltál!

Rendben! A ruhákat áztassam ecetes vízbe?

2011. jan. 25. 23:16
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Jobb ötlet: mivel az ecet szerintem nem fogja levinni az olajat, tedd be a mosást mosogatószerrel! Az zsíroldó, szépen ki fogja mosni neked az egészet.
2011. jan. 25. 23:26
 4/9 anonim ***** válasza:
80%
Ja és persze a ruhákat is rakd be, minek vacakolj külön vele? :)
2011. jan. 25. 23:27
 5/9 anonim ***** válasza:

A gépből engedd ki a vizet az alján levő szűrőnél.

Tegyél a mosószerhez mosószódát (vagy csak mosószódát mosószer nélkül) és úgy mosd ki a ruhákat.

Ha elsőre nem megy ki, a ruhákat áztasd mosószódás vízbe, a gépet pedig mosd át ruha nélkül mosószódával egy 90 fokos programmal.

2011. jan. 26. 07:34
 6/9 A kérdező kommentje:

Az ecet eddig nem jött be, beáztattam két ruhát, így reggelre ruszli szaguk lett.

Most kipróbálom az újabb tanácsokat is.

Beáztatok néhány ruhát mosogatószerrel, néhányat mosószódás vízbe, megírom a folytatást. Remélem használ majd valamelyik. (Ha nem segítene szódabikarbónára gondoltam még, de az kifakítaná a ruhákat. Vagy egy kupac mosódió...)

2011. jan. 26. 07:59
 7/9 A kérdező kommentje:
Mindent kipróbáltam! Köszönöm mindenkinek aki hozzászólt! A mosószóda csodát tett! Ezer köszönet az ötletért!
2011. jan. 27. 14:24
 8/9 anonim ***** válasza:
önts a foltra mosogatószert, mert oldja a zsírt, utána mosd ki kézzel, és utána tedd a gépbe , amibe önts 3 deci ecetet.
2014. aug. 9. 13:39
 9/9 anonim ***** válasza:
az ecet elveszi a halszagot, de az olajos foltot csak mosogatószer veszi ki.
2014. aug. 9. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!