Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy néz ki egy lakás alaprajz...

Hogy néz ki egy lakás alaprajza, ami számodra tökéletes?

Figyelt kérdés
Aki esetleg ért hozzá segítene nekem egy picit ebben? Azt hiszem nem vagyok tisztában alapdolgokkal. Hogy alakulhatni ki bennem az, hogyha meglátok egy alaprajzot eltudjam dönteni, hogy mi az ami jó és ami nem tetszik benne? Pl ilyesmikre gondolok, hogy a wc lehetőleg ne a konyha mellett legyen.
2011. jan. 22. 23:26
 1/9 anonim válasza:
50%

Ahány gyerek, annyi külön nyíló szoba. Nem kellemes éjjel egymáson átjárni.

A hálószoba legyen csendes helyen (tehát a fürdőtől távol)

A WC legyen külön a fürdőszobától (Nem kellemes más végtermékének a szagát szagolgatni fürdés közben!!!)

A konyha ne legyen egyben az étkezővel.

Legyen előszoba, nem kellemes, ha az ember belép az ajtón és egyből ott van előtte a nappali.

KB ennyi jut eszembe hirtelen.

2011. jan. 22. 23:32
 2/9 anonim ***** válasza:
A hálószoba miért legyen a fürdőtől távol?
2011. jan. 22. 23:44
 3/9 anonim ***** válasza:

mindenkinek más a fontos.

számomra az ideális az amerikai konyha.

nekem nem fontos a külön wc. lehet használni légfrissítőt.

a külön wc csak akkor ideális - nekem -, ha van bent rögtön kézmosó is. ha ez nincs, nem örülnék, hogy (esetleg) "olyan" kézzel van összefogdosva a kilincs.

az is fontos, hogy egyik szoba ne a másikból nyíljon. persze a nappaliból nyugodtan nyílhat.

az ablakok sem mindegy mekkorák. de itt is mindenki mást szeret. én azt, ha minél nagyobbak, világosabb a lakás.

2011. jan. 23. 00:21
 4/9 anonim ***** válasza:

Számomra a tökélete lakás:

2,5-3 szobás,a szobák ne egybe nyíljanak;

rendes konyha legyen,ne amerikai konyhás,a konyhán legyen ablak;

fürdőszoba és a wc külön legyen,a fürdőszobán fontos az ablak,wc-n minimum időkapcsolós szellőző;

nagy erkély legyen;

kis spájz szerűség,tároló helység elengedhetetlen;

nem kell hogy nagy legyen a lakás,60 nm2 körül már elég,de a jó elosztás,amiket írtam,nagyon fontos.

2011. jan. 23. 00:27
 5/9 anonim ***** válasza:

Ezt neked kell összeszedni, mit tartasz fontosnak.

Számomra például fontos, hogy a ház alaprajza minél közelebb legyen a négyzethez, mivel így alacsonyabb a fűtésszámla (relaítve kevesebb külső fal).

Legyenek élhető méretű terek. Ha egy mód van rá, akkor ne legyenek közlekedők, mert azt helypocsékolásnak tartom.

A konyha, étkező nem baj, ha egyben van, viszont ajtó válassza le a többi helyiségről, hogy ne menjen be az ételszag.

Satöbbi, satöbbi.

Járd be a jelenlegi lakásod, esetleg gondolatban még néhány ismerősét is, és írd le, mi az, ami tetszik, mi az, ami tuti nem jó. Így nagyjából össze tudod szedni a szempontjaidat.

2011. jan. 23. 02:31
 6/9 anonim ***** válasza:

ami számomra fontos:

a szobák külön nyíljanak, legyen kihasználható terük, ne kis lyukak legyenek, hatalmas, szigetelt ablakok, hogy a gazaim kapjanak elég fényt :D

fontos, hogy a fürdőnek legyen ablaka, különben nagyobb az esély a penészre.

a wc-ben legyen ventillátoros szellőző

eddig csak erkélyes lakásban laktam, szóval nálam az is az elsők közt szerepel.

legyen valami normális tárolóhelyiség, vagy normális hely egy nagyobb gardróbnak.

a konyhán az ablak sztem alap, az a jó, ha minél nagyobb, könnyebben kiszellőzik. ja és persze jó elosztású, hogy lehessen benne kényelmesen főzni és étkezni.

2011. jan. 23. 11:35
 7/9 BlackSword ***** válasza:
Szerintem is fontos, hogy a szobák külön nyíljanak, a wc legyen külön a fürdőtől, és legyen egy szélfogó, melyből nyílhat a wc... Nekem az angol konyhák jobban bejönnek, mint az amerikaiak, és ne ha lehet, akkor a konyha különüljön el a nappalitól... Valamint az az átkozott wc ne a konyhára nyíljon... A fürdőbe jó ha van ablak, de ha nincs rá lehetőség, akkor egy szellőzőrendszer legyen hozzá... A nappalit én központosatott térnek használnám, és a köré lehet szervezni a többi helyiséget... De kegyen egy kamra is közel a konyhához, lehetőleg északi tájolással... A szobák nyugati, vagy déli tájolással...
2011. jan. 23. 12:17
 8/9 anonim ***** válasza:

[link]

Számomra ez lenne a tökéletes. Így ahogy van ...

Egyelőre gyüjtögető fázisban vagyunk,

2011. jan. 23. 13:11
 9/9 anonim ***** válasza:

Én csak tömören irok neked néhány dolgot amire figyelni kell.

A wc külön legyen kisablakkal nekem szinte mindig bukón van.

Legyen egy spájz bármilyen pici is de kell pl gyúródeszkának ha krumplit hozol a boltból meg egy csomó másnak is.

Ha építenéd a házat meg kellene tudnod honnan ver az eső esetleg nem e kell tető az ajtó felé stb.

A zuhanyt ne feledd ha szereted. Ne vegyél kabinokat mert előbb utóbb ronda lesz a sziló meg a vizkő miatt inkább építsd ki úgy hogy nagy legyen és három oldala legyen és egy zuhanyfügönnye amit pár évente le tudsz cserélni.

Ha teszel a wc-be kis radiátort ne közvetlen a wc mellé tedd mert rozsdásodni fog.

A szobákra teliajtókat tegyél.

Ja és a lényeget majd elfelejtettem: mészfestékkel fess ki ne festékekkel a penész miatt. Nagyon szép színeket lehet vele és lehet hengerezni is.

remélem segítettem.

2011. jan. 23. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!