Hogy néz ki egy lakás alaprajza, ami számodra tökéletes?
Ahány gyerek, annyi külön nyíló szoba. Nem kellemes éjjel egymáson átjárni.
A hálószoba legyen csendes helyen (tehát a fürdőtől távol)
A WC legyen külön a fürdőszobától (Nem kellemes más végtermékének a szagát szagolgatni fürdés közben!!!)
A konyha ne legyen egyben az étkezővel.
Legyen előszoba, nem kellemes, ha az ember belép az ajtón és egyből ott van előtte a nappali.
KB ennyi jut eszembe hirtelen.
mindenkinek más a fontos.
számomra az ideális az amerikai konyha.
nekem nem fontos a külön wc. lehet használni légfrissítőt.
a külön wc csak akkor ideális - nekem -, ha van bent rögtön kézmosó is. ha ez nincs, nem örülnék, hogy (esetleg) "olyan" kézzel van összefogdosva a kilincs.
az is fontos, hogy egyik szoba ne a másikból nyíljon. persze a nappaliból nyugodtan nyílhat.
az ablakok sem mindegy mekkorák. de itt is mindenki mást szeret. én azt, ha minél nagyobbak, világosabb a lakás.
Számomra a tökélete lakás:
2,5-3 szobás,a szobák ne egybe nyíljanak;
rendes konyha legyen,ne amerikai konyhás,a konyhán legyen ablak;
fürdőszoba és a wc külön legyen,a fürdőszobán fontos az ablak,wc-n minimum időkapcsolós szellőző;
nagy erkély legyen;
kis spájz szerűség,tároló helység elengedhetetlen;
nem kell hogy nagy legyen a lakás,60 nm2 körül már elég,de a jó elosztás,amiket írtam,nagyon fontos.
Ezt neked kell összeszedni, mit tartasz fontosnak.
Számomra például fontos, hogy a ház alaprajza minél közelebb legyen a négyzethez, mivel így alacsonyabb a fűtésszámla (relaítve kevesebb külső fal).
Legyenek élhető méretű terek. Ha egy mód van rá, akkor ne legyenek közlekedők, mert azt helypocsékolásnak tartom.
A konyha, étkező nem baj, ha egyben van, viszont ajtó válassza le a többi helyiségről, hogy ne menjen be az ételszag.
Satöbbi, satöbbi.
Járd be a jelenlegi lakásod, esetleg gondolatban még néhány ismerősét is, és írd le, mi az, ami tetszik, mi az, ami tuti nem jó. Így nagyjából össze tudod szedni a szempontjaidat.
ami számomra fontos:
a szobák külön nyíljanak, legyen kihasználható terük, ne kis lyukak legyenek, hatalmas, szigetelt ablakok, hogy a gazaim kapjanak elég fényt :D
fontos, hogy a fürdőnek legyen ablaka, különben nagyobb az esély a penészre.
a wc-ben legyen ventillátoros szellőző
eddig csak erkélyes lakásban laktam, szóval nálam az is az elsők közt szerepel.
legyen valami normális tárolóhelyiség, vagy normális hely egy nagyobb gardróbnak.
a konyhán az ablak sztem alap, az a jó, ha minél nagyobb, könnyebben kiszellőzik. ja és persze jó elosztású, hogy lehessen benne kényelmesen főzni és étkezni.
Én csak tömören irok neked néhány dolgot amire figyelni kell.
A wc külön legyen kisablakkal nekem szinte mindig bukón van.
Legyen egy spájz bármilyen pici is de kell pl gyúródeszkának ha krumplit hozol a boltból meg egy csomó másnak is.
Ha építenéd a házat meg kellene tudnod honnan ver az eső esetleg nem e kell tető az ajtó felé stb.
A zuhanyt ne feledd ha szereted. Ne vegyél kabinokat mert előbb utóbb ronda lesz a sziló meg a vizkő miatt inkább építsd ki úgy hogy nagy legyen és három oldala legyen és egy zuhanyfügönnye amit pár évente le tudsz cserélni.
Ha teszel a wc-be kis radiátort ne közvetlen a wc mellé tedd mert rozsdásodni fog.
A szobákra teliajtókat tegyél.
Ja és a lényeget majd elfelejtettem: mészfestékkel fess ki ne festékekkel a penész miatt. Nagyon szép színeket lehet vele és lehet hengerezni is.
remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!