Hány darab téglát vegyek?
Figyelt kérdés
Vegyes tüzeléses kazánt akarunk beépíteni, ahhoz kéményt kell rakatnunk. Kb. 7 méter magasat. A kazán 30 kw-os, nem tudom ez számít-e. Meg kellene vennünk az anyagot, de nem tudom, hogy mennyit? Milyen szélesre kell rakni egy ilyen kéményt, én ilyenben sem vagyok otthon. Tehát a kérdésem, szerintetek hány db kell?2011. jan. 21. 17:46
1/7 anonim válasza:
...biztos én vagyok a hülye, de a kéményt nem véletlenül szokta szakember csinálni ugyan is annak a kéménynek meg kell felelni bizonyos kritériumoknak, különben nem adnak rá engedélyt...
2/7 anonim válasza:
Nem csak tégla kell oda, hanem kéménybélés is, annak meg igen húzós az ára + ha minden igaz engedély is kell hozzá meg egy építész aki megtervezi ugye.
3/7 anonim válasza:
Szilárd tüzeléshez nem kell bélés. A mennyiség pedig valóban a mérettől függ. 25x25-ös kémény biztosan elég, ahhoz kell soronként 6db tégla. A sor magassága 7.5cm asszem, tehát 7 méterhez kell 560db.
4/7 anonim válasza:
Nekünk a vegyes tüzelésű kazánhoz 5 téglás kémény van.
5/7 anonim válasza:
De ha szakemberrel akarod csináltatni, akkor ő úgyis megmondja, miből mennyi kell.
6/7 anonim válasza:
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 21:10
Az 5 téglás (téglalap keresztmetszetű) kémény már egy ideje nem szabványos, új építésnél nem veszik át!
7/7 Adri baba válasza:
Kedves kérdező,ha nem akarsz szénmonoxid mérgezésben meghalni akkor bízd szakemberre.
HA nem értesz hozzá ne csináld meg!Ilyenen kár spórolni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!