Megvan még valakinek a karácsonyfája?
Figyelt kérdés
2009. febr. 2. 16:04
11/19 A kérdező kommentje:
Én is tegnap szedtem le, gyertyaszentelőkor szoktam. Egyébként hóvirág nálunk már kb egy hete ki van nyílva.
2009. febr. 3. 07:17
12/19 anonim válasza:
Nekünk is megvan még, és nem gyökeres. :) Kint virul az udvaron, de sajnos így már nem lehet gyökereztetni :(
13/19 anonim válasza:
Épp tegnap este bontottuk le :)
Panelban lakom, eddig mindig műfenyőnk volt, most az egyszer vettünk igazit. Sokáig bírta, nem hullott a levele még most sem, csak kezdett sárgulni.
14/19 anonim válasza:
Mi már sajnos lebontottuk január közepe táján. Pedig mondtam, hogy tartsuk meg decemberig és akkor nem kell legközelebb díszíteni! :))
OFF: A hóvirág nálunk már hetek óta virágzik... szerintem már talán egy hónapja is van.
15/19 anonim válasza:
én keresztény vagyok és tudtommal január 6 vagy 8 körül kell leszedni akkor van valami ünnep, és a templomba se szokott tovább maradni! meg nekem nagyon nincs kedvem még februárba is a rossz emlékeket idéző "ünnepeket" bámulni.. karácsony decemberbe van, nem februárba - de ki hogy gondolja!
16/19 anonim válasza:
az előzőt én írtam, ahhoz még hozzátenném, mivel sok válaszba láttam hogy visszaültetik: a kertünkbe jelenleg majdnem 2000 kis fenyő van elültetve, némelyik néhány centis, valamelyik több mint 3 méteres. mi nem szoktuk vissza ültetni :)
17/19 anonim válasza:
09:57 - a vízkereszt ünnepére gondolsz (január 6. - de olvastam már olyat is, hogy január 19. - illetve a hozzá legközelebb eső vasárnap, annak az ünnepe, amikor Jézust keresztelő Szent János megkeresztelte a Jordánban), és igen, valóban, keresztény hagyomány szerint vízkeresztig van karácsonyfa, a templomban legfeljebb abban az esetben van kint tovább, ha egyéb okokból nem tudják leszedni addig (pl. betegségek miatt). Azért is szokták ekkor leszedni, mert ekkor kezdődik a farsangi idő, ami a nagyböjt kezdetéig (hamvazószerda) tart.
18/19 anonim válasza:
Mi mindig húsvét előtt szoktuk egy héttel leszedni. De már elkezdtek hajtani az ágai, nagyon érdekes. :)
19/19 anonim válasza:
nekünk meg van , ma akarjuk pont lebontani. normand fa azért nem hullik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!