Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy hívják ezt, és mennyi az...

Hogy hívják ezt, és mennyi az összege?

Figyelt kérdés

Önkormányzati lakásban lakunk határozatlan idős.

Arra lennék kíváncsi, hogy ha lemondunk a lakásról, és elköltözünk, akkor az önkormányzat vissza fizet valamennyi pénzt. Ennek lelépési díj a neve? ÉS hol találom meg, hogy mekkora a mértéke? A lakás árától függ?

2011. jan. 5. 23:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Az Önkormányzat nem igazán fog fizetni mert a tulajdonát vissza kapja.Ha jól értem azt az Önkormányzattól béreltétek.
2011. jan. 5. 23:34
 2/12 A kérdező kommentje:

De én hallottam már ilyenről, sőt ebben a házban is történt már ilyen, csak nem tudom mi alapján és mennyit kaptak.

Közben találtam egy ilyet:

Az önkormányzati bérlakásra vonatkozó bérleti szerződést közös megegyezéssel pénzbeli térítés ellenében megszüntetni kívánó bérlők ez irányú kérelmüket az Ügyfélszolgálati Irodán nyújthatják be........

Igazából a lelépési díj mértékére lennék kíváncsi, ha valaki tudná.

2011. jan. 5. 23:46
 3/12 anonim ***** válasza:
80%

Mi biztosan nem fogunk neked fizetni egy fityinget sem úgyhogy ne tőlünk kérdezd. Legjobb lesz ha bemész az önkormányzatra, bekopogsz, köszönsz és megkérdezed.

Viszont amíg nincs papíron a válasz egy felelős aláírásával addig nem hinnék benne. Mondani lehet akármit - a szó elszáll, de az írás marad...

2011. jan. 6. 05:36
 4/12 anonim ***** válasza:

Hát ez a lehető legnagyobb baklövés lenne amit csak elkövethetsz.

Ne adj vissza semmit, ha el akarsz költözni el tudod "adni". Egy ilyen lakás értéke kb. az öröklakások értéknek a fele szokott lenni.

2011. jan. 6. 09:17
 5/12 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Akkor Te azt tanácsolod, hogy inkább adjuk el a bérleti jogot? Szabad az ilyet? :) Az önkormányzat beleegyezik, hogy az ő tulajdonát mi áruljuk?

2011. jan. 6. 09:46
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

mondjuk úgy hogy szürkezóna. Mindenki csinálja,és még sosem hallottam olyat aki bukott volna.Maga a folyamat teljesen legális.Gyakorlatilag két bérleti jog cserél ilyenkor gazdát.

Kb így zajlik:

jön a vevő megállapodtok egy árban.

Az összeget letétbe helyezi egy ügyvédnél.

A vevő bejelentkezik egy albérletbe.

Majd a végén elcserélitek a két bérleti jogot.

Az önkormányzat új bérleti szerződést köt az új lakóval,te pedig megkapod a pénzt.

Nagy vonalakban így zajlik, kell egy jó ügyvéd.

Vannak más módszerek is, de mi így csináltuk vagy 8 éve.

Amúgy ha az ingatlan.com-on körülnézel sok ilyen hirdetés lesz.

Nagyon jó ügyvédet válassz.

2011. jan. 6. 09:54
 7/12 A kérdező kommentje:

És milyen a jó ügyvéd? :)

Ezt a pontot nem értem:

"Majd a végén elcserélitek a két bérleti jogot."

Pontosabban a KÉT szócskát.

Köszönöm, hogy válaszolsz, úgy látom Te azért értesz hozzá!

2011. jan. 6. 10:15
 8/12 anonim ***** válasza:

Van két bérlet az egyik a tied az önkormányzattal, a másik meg a "vevőé" a saját bérletében. Gyakorlatilag ez a két jog képzi a szerződés alapját.Ezt cserélitek el.

Ügyvédet sajna én nem tudok ajánlani,a jó ügyvéd aki tájékozott az adott kerületi lakások cseréjénél.

Fontos, hogy az adott kerületinél, mert a pörgős ügymenethez általában kell kapcsolati tőke(meg gondolom más tőke is:)).

Szerintem érdemes puhatolózni olyan hirdetésnél ahol ilyen lakást hirdetnek, és gyűjteni pár ügyvédet, nem szoktak olyan sokan lenni.

2011. jan. 6. 10:28
 9/12 A kérdező kommentje:

Még kérdeznék ha nem baj. :)

Önkormányzati lakást csak önkormányzatira lehet elcserélni?

Mert nálunk úgy lenne, hogy valami pénzt azért akarunk csinálni ebből az önkormányzati lakásból, de mi költöznénk egy kertes házba, ami hivatalosan anyósomé, de mondta, hogy menjünk oda. (Ő nem ott lakik)

2011. jan. 6. 10:33
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem, nincs különbség a bérleti jog szempontjából a jogok között.

Bármilyen albérlet megteszi.Ez általában papíron zajlik, nyilván senki sem költözik oda..:)csak a csere miatt kell bevonni a 2. bérletet.

2011. jan. 6. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!