Mi a legolcsóbb módja a szigetelésnek?
Egy régi építésű vályog ház födémjének (azt hiszem így hívják, tehát a padlás "padlójára" gondolok) szigetelése. Véleményem szerint sokat fogna a fűtésen.
Tehát mi kell hozzá pontosan?
A legolcsóbb, ahogy régen csinálták.
Szalmával lefedik vastagon, és arra sárból húznak egy réteget, hasonlót, mint a vályogfal.
Járni is lehet róla, és nem tűzveszélyes.
Tévében láttam, hogy csinálják, úgyhogy nem tudok linkelni róla.
Oldalfalak legolcsóbb szigetelése, bár hosszadalmas: befuttatod borostyánnal. Ha hagysz a fal és a növény között légbuborékot egy állvánnyal, még hatékonyabb.
Én nagy raktárhelyiség bontásából vettem üveggyapot-paplant.Szerencsém volt,mer nem kellett kivinni nekik a szeméttelepre,így fillérekért megszereztem.
kb 8 cm-s,1x2m-s táblák voltak.Én egy régiépítésű 80 m2-s "téglaboltíves" padlásra tettem 3 rétegben/elforgatva/.NAGYSÁGRENDEKKEL melegebb van,de leginkább az az igazán érezhető,hogy a fűtés leállítása után sokkal lassabban hül le ! Pedig a fal se hú,de vastag(kisméretű tégla),az ablakok is 50 éves fa.
.....Már rég kellett volna...csak javasolni tudom:szigetelj mennyezetet/padlást/ !
"Közel olyan szigetelést biztosít, megfelelő rétegben, mint a modern rendszerek."
Azért tartsuk már a minimális szakmai színvonalat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!