Mik a hátrányai ha az albérlőim bejelentkeznek?
Nem, hacsak nincs minden tárgyról névre szóló számlája. Tartózkodási helyként jelöljétek meg a címet.
Utolsó!
Csak úgy nem jelenthet ki senkit, ahogyan senki nem is tud csak úgy bejelentkezni akárhová.
Aha. És mi értelem lenne a kényszerkijelentésnek? Nézzünk egy példát:
Kovács István kiadja a lakását Szabó Imrének 2010.12.01.-től és Szabó úr be is jelentkezik oda. 2011.02.01.-én Szabó úr kap egy levelet, miszerint végrehajtásra kerül sor nála. Gondolod, hogy Szabó úr ezután felhívja Kovácsot, hogy ugyan jelentse már ki a lakásból?????
hű azért ne vesszetek össze a kérdésen:)
nem értek ehhez a végrehajtási macerához, de tegyük fel, h be vagyok jelentkezve állandóra x helyre.a tartózkodási helyem y hely, vagyis az albérlet.van szerződés minden.jön a végrehajtó bácsi, közli, h márpedig ő jött végrehajtani, én közlöm vele, ok, de ez a lakás nem az enyém, ide ideiglenesen vagyok bejelentkezve, itt a szerződésem, amiben az is benne van h minden berendezés a tulajé, xy-é, nekem lakcímkártya szerint itt és itt van az állandó lakhelyem.ilyenkor mi van?foghatja és elviheti a tulaj cuccait?nehogymár!
Ok, akkor rakjuk tisztába a dolgokat. Nyilván lesz bérleti szerződés, amihez mellékletként tartozik egy leltár is a lakásban található ingóságokról. Ennek alapján a végrehajtó nem viheti el a lakás tulajdonosának a dolgait. A kényszerkijelentés pedig egy 2200 csekken lerovandó illetékkel simán megtehető a kerületileg/területileg illetékes önkormányzatnál. Ezt az eljárási díjat később behajtják a bérlőn, mert ő kijelentkezhetett volna, de nem tette. Persze a tulaj kérésére hajtják csak be.
Kedves Kérdező! Nincs különösebb jelentősége a bejelentkezésnek, okmányirodán dolgozom, nem a levegőbe beszélek. Akár állandó akár tartózkodási cím, a lakás tulajdonosának joga van arról rendelkezni, hogy ki legyen oda bejelentve. Amit nem tehet meg a tulaj, hogy az oda bejelentkezett személy cuccait kirakja az utcára. Tehát csak a hivatalos út járható. Egyébként ha felhívja az illetékes önkormányzatot, biztos vagyok benne, hogy ott is ezt fogják mondani, kérd is meg, hogy hívja fel, hogy megnyugtassák.
Mellesleg a tartózkodási helyet is törvényileg kötelező (lenne) bejelenteni.
Öt év után pedig automatikusan megszüntetik a tartózkodási helyet, ha nem újítjátok meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!