Pezsgős üvegbe kanál?
Azt hallottam, hogy ha a kibontott pezsgősüvegbe kanalat raknak nem megy ki belőle az energia meg az alkohol...
Ez igaz? És mért?
Nem az alkohol megy ki belőle, hanem a buborék. Ezért szoktak bele kanalat vagy villát tenni. Én szoktam, és volt, hogy tényleg nem ment ki belőle a buborék másnapig sem, de volt, hogy igen.
A dugót ne tedd vissza, mert úgyis ki fog jönni. Persze ha csak arra az időre teszed vissza, amíg épp újra nem kell tölteni, akkor nem, de ha egy estére beteszed a hűtőbe visszadugott dugóval, az ki fog lökődni belőle egy idő után.
"érdekes módon..." igen nagyon érdekes, arra véletlen sem gondoltál, hogy a pezsgőben JÓVAL több szénsav van, mint a kólában?
Ez az oka annak, hogy a pezsgőben még marad valami másnapra, a kólában meg semmi. Ez nem csoda, vagy varázslat, sőt még fizikailag sincs értelme, abszolút SZERENCSE kérdése, hogy mennyi buborék marad benne. Magyarul a kanál nem ér semmit, ennyi erővel nyitott állapotban is be tehetnéd...
Annyit hozzá tennék még, kedves előző "gyakorlatban beváltas" válaszoló, hogy hány pezsgősüveget hagytál magára teljesen nyitott állapotban? ühhüm, nyilván egyet se...
Az ok tehát a tapasztalat, viszonyítás teljes HIÁNYA. Dughatsz bele fakanalat is, ugyan annyi szénsav megy ki belőle, mintha nyitva hagynád az üveget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!