Családi házban födémet hogyan érdemes lezárni?
I gerendás, betonfödém.
Az ajánlott lehetőségek: 1.) egymással szemben acél "papucsokat" erősíteni a födémnyílás két oldalára és ezekbe fektetni fagerendákat, közé szigetelés, rá deszkázat, lépésálló nikecell, fólia és parketta, alulról a mennyezet gipszkarton - ez lenne a legolcsóbb és a leggyorsabb, de félek, hogy a fa nyikorogna és mivel nem együtt mozog a faszerkezet a betonnal, az alsó szinten a mennyezet mindig repedezne.
2.) a födémbe bevésve méretre vágott I gerendákat ültetni, közé azt a zsalus, kész beton födémelemeket (mint egy nagyobb tégla, most nem jut eszembe a neve), erre beton, fólia, parketta - hosszadalmasabb, nagyobb kosszal jár, de talán, mivel a végeredmény minősége megegyezik a födém többi részével, ez lenne a legkézenfekvőbb. Viszont nem tudom, hogy ez is külön mozogna-e a régi födémtől, azaz repedezne-e a alsó szint mennyezete, és hogy ez drágább lenne-e, mint a fafödém.
Az építész ránk bízta a választást, szerinte mindkettő tökéletes lenne. Szerintetek?
Én ha már ilyen munkába kezdenék, mindenképp a második megoldást választanám, rendesen gerendákkal, béléstestekkel, betonozva. Méga ha valamivel többe is kerül.
Az a fagerendás, foltozgatás, nekem eléggé tákolmánynak tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!