Amikor az epittetok irjak, hogy 1nm/170eFt, akkor ezt mire ertik?
Nem egészen világos a kérdésed. Az építtető az aki az építést megrendeli. A kivitelező az aki árajánlatot tesz. Az egy négyzetméterre megadott árat álltalában hasznos (lakott) területre értik, ebben minden lakás célú terület benne foglaltatik (beépített padlástér, pince,..stb)
A 170 e Ft nagyon alacsony ár, lehet hogy ez a kivitelező nem hasznos területet is bele számolt.
Most akkor a haz alapterulete?
Vagy lehet 300nm az alap, amiben van 300nm pince, es 300nm emelet is? es akkor csak a 300nm alapteruletet fizetem, szamitjak?
Na, most, mi a brutto nm? :) MArmint, amit beleszmitanak:
En, epito bt 200e/nm -epitem hazat! = hany nmeremmel szorozzam meg ezt az osszeget? :)
ossz vagy haz alap?
Érdekes a kérdés, mert a négyzetméter ár csak a vételár visszaosztott hányada. A kérdés inkább az, hogy mit ad ebben az árban az építtető?
Mert lehet egy nagy házat építeni kicsi telken.
Vagy kis házat elit helyen.
Vagy nagy házat, jó helyen, de nem kulcsra készen.
Vagy kulcsra készen, de vacak burkolatokkal és nyílászárókkal. Persze, ha opcionálisan ráfizet a vevő, akkor bármit lehet.
Fontos volna tudni, hogy mennyiért, mekkorát és hol kínálnak? Úgy sokkal könnyebben lehetne megmondani, hogy érdemes-e az ajánlattal foglalkozni.
Már leírtam... Ez kb egy egy szint plusz tetőtérbeépítéses családi ház költsége Alapterületre, nem a hasznos tér, hanem az épület alapterülete számít... Mi ebben az érthetetlen...
A másik pedig az, hogy a kivitelezési árba a hely (mármint hogy hol van nem igazán számít bele... (Ha csak nem extrém körülményeket közé akarod építeni a házad, mint mondjuk a déli sark)
A hely csak a telek árában van benne, de ott rendesen...
Koszi!
Ne velem veszekedtek, hanem egymassal. Eppen mindegyikotok egymasnak ellent mond, teljes bizonyossaggal. :)
Oh jaj!
Szoval, haz alapterulet, es nem a hasznos nm-resz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!