A penészt kiölhetem szerintetek a
grapefruitmag-kivonattal?
Figyelt kérdés
A plafon és a fal találkozásánál van egy pár helyen tenyérnyi foltokban penész.
Próbálta már valaki lefújni ezzel a szerrel?
2010. dec. 13. 17:14
1/9 anonim válasza:
Minek, ha a szimpla ecet is jó rá? én vattapamacsra ecetet raktam és azzal letörölgettem:P
2010. dec. 13. 17:17
2/9 anonim válasza:
A hypora még jobban reagál. Gyakorlatilag a penészölő szerek legtöbbje hypoklorit tartalmú.
Próbáld meg.
2010. dec. 13. 17:29
3/9 anonim válasza:
Vegyél valami direkt penészölőt. Grapefruitmag kivonat... Táplálék kiegészítővel a penészes fal ellen FTL >.>
2010. dec. 13. 18:20
4/9 anonim válasza:
Az ecet, meg más savak egyáltalán nem alkalmasak erre a célra.
A penészt kizárólag a hypo gyilkolja meg.
2010. dec. 13. 19:35
5/9 anonim válasza:
ja igen és ne, soha ne törölgesd ezzel csak szétszórod a spóráit, csak spiccelj, és eltűnik magától.
2010. dec. 13. 19:38
6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
A grapefruitmag-kivonat gombákra jó, és a penész az gomba.
Ezért merült fel bennem ez az ötlet, még mielőtt valaki megvetne ezért. Ez nemigazán táplálékkiegészítő!
Azt azért nem értem, hogy egyesek az ecetet mondják mások meg azt hogy ne. Akkor most van értelme vagy nincs?
Tudom, hogy az okot a "penészirtással" nem szüntetem meg, és pára esetén valószínűleg előjön ismét.
De ahol van grepefruit, ott nincs penész. Ezért gondoltam erre a hülye ötletre. Nekem ezt egy orvos mondta.
2010. dec. 13. 20:00
7/9 anonim válasza:
én csak azt tudom hogy minden olyan cucc amit penész ellen kapsz a boltban tömény hypo:), nem ecet, nem grapefruit:)
2010. dec. 13. 20:17
8/9 anonim válasza:
Én fele-fele arányban higított sima hypo + víz a tuti, elég lefújni, le sem kell törölni, 10 perc és a penésznek nyoma sincs, mintha sosem lett volna. És nem 1000 ft, mint a Szavo, hanem megvan 30 forintból egy flakon :)
2010. dec. 13. 22:38
9/9 anonim válasza:
Nekem simával hamar visszajött, aztán vettem nem szavót, hanem valami hanno penészölőt vagy mi a fenét és már egy éve nem jött vissza.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!