Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért nem ajánlott 10 emeletes...

Miért nem ajánlott 10 emeletes házban lakást venni?

Figyelt kérdés
Most keresünk lakást. Nekünk sajnos csak a 10 emeletesben tűnik megfizethetőnek egy lakás. Viszont mikor ott jártunk, baromi büdös volt a lépcsőházban gondolom a szemétledobó miatt. Ez állandóan így van? És nyáron még durvább a meleg miatt? Élősködők, csótányok is előfordulnak a lakásokban? Még nem laktam "tízesben", ezért kérdezem.
2010. dec. 8. 15:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

10 emeletesben több a közös költség általában. Pl én az elsőn laktam, soha életemben nem használtam a liftet, mégis annyit kellett fizetnem, mint aki naponta 20-szor fel-le járt a tizedikre.

Emellett a lakók nagyobb száma miatt nagyobb az esély bunkó, nemtörődöm szomszédok kifogására. Pl nálunk voltak akik a liftbe, lépcsőházba szaratták a kutyájukat, aztán egyszerűen otthagyták a cuccot.

A felettem lakó minden éjjel 11 körül kezdett hupogni, dübörögni. Napközben ordított a zene, hajnali 5-6 körül meg futkostak. Átlagosan két évente pedig leáztattak.

Általában minden nap fúrtak valahol ütvefúróval. Ha a ház ellentétes oldalán is csinálták, olyan volt, mintha a szomszédból jött volna. Sokan a csikkeket, egyéb apró szemeteket nemes egyszerűséggel kidobálták az ablakon a ház elé. Sokan a közös költséget sem fizették, voltak, akik már milliókkal tartoztak.

Ez egy 256 lakásos 10 emeletes ház volt. Egy 10-15 lakásos 4 emeletesben ezekre a dolgokra talán kisebb az esély.

2010. dec. 9. 08:21
 12/13 anonim ***** válasza:
71%

Ja igen:

Ha az egyik lakótárs úgy dönt, hogy más óraállást (víz gáz villany) diktál be. és eltérés van az összes rész óra és a fő mérőóra között, akkor azt a lakóknak kell kifizetniük! Pl: 10-en áll az óra, ő 8-at diktál be a főórán is 10 van, akkor 2-t a lakóközösségen hajtják be. Ha ezt teszem azt nem egy lakó hanem 20 lakó játssza el, akkor igazán gáz a helyzet, ráadásul egy 4 emeletesben (15 lakóval) hamarabb kiderül hogy ki simlizik, mint egy 10-ben teszem azt 30-45 lakóval)... ja és a vizet, villanyt, gázt a szolgáltató bármikor kikapcsoltathatja, még télvíz idején is!!!! egy négyesben hamarabb ki lehet utálni a nem fizetősöket! ugyanez van a közös költséggel is, az is a rendesen fizetőkre hárul.

A zaj kb 4x több mint egy 4-esben....

Hát szerintem ez olyan mint, valaki nem szeret vonaton utazni, mert nem látja a buszsofőrt és a többi utastársat. A mozdonyvezető elől van és a kabinokban bármi megtörténhet: akár ki is rabolhatnak vagy erőszakoskodnak, azt úgy sem látja senki, vagy nem akarják látni. A buszon azért van "rend" mert ha pl 10enévesek elkezdenek randalírozni, akkor a buszsofőr félreáll, hátranéz és lekiabálja a fejüket...én még vonaton nem láttam hogy a kaller be mert volna szólni a rendetlenkedő gyereknek! :))) (na jó remélem átment az üzenet: kaller, buszsofőr= közös képviselő vonat = tíz emeletes, busz = 4 emeletes)

2010. dec. 9. 09:08
 13/13 anonim ***** válasza:

Uuu micsoda valaszok..

Emberek ti szerettek panelban lakni?

Jesszus.

En eleve nem laknek pesten kezdjuk igy. Undorito koszos budos tele csovessel drogossal hangoskodo prolikkal, egyszeruen nem hiszem el hogy ez jo lehet.

En inkabb utazok napi 3 orat pestre a munkahelyemrw mintsen odakoltozzek.

Nyilvan van nehany jo kornyek de a szar a legtobb.

Fujj

2017. júl. 16. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!