Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kinek mennyi a gázszámla havonta?

Kinek mennyi a gázszámla havonta?

Figyelt kérdés

Egyedi fűtésre gondolok.

Nekem 35 nm-es lakásom van, melyből 30 nm hasznos, ÉK oldal, sarok, tetőteres és a havi általánya 7000-7300 ft. 20,5 fokra van beállítva hétköznap, hétvégén, amikor nem vagyok ott, 15 fokra leveszem. Kazánom van, mely a vizet is melegíti és fűti a radiátort is (nem tudom, hogy ez gázcirkós-e). Ez sok, pont jó, vagy kevésnek számít?

2010. dec. 4. 20:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

120 nm-es családi házam van, a havi általány 27500 Ft. (201 köbméter) Melegvíztárolós kombicirkóm van, a thermosztát reggel 6-8, és este 19-23 óra között 22, egyébként 21 fokra van állítva.

A te általányod az enyémnek kb. a negyede, pont mint az alapterület is. (Bár mi négyen vagyunk, és sokat pancsolunk...)

2010. dec. 4. 20:36
 2/13 anonim ***** válasza:
80 négyzetméteres családi ház, havi 13 ezer forintos átalány. A fűtés, ha itthon vagyunk és ébren, akkor 21°C-ra van állítva, éjjelre 19°C-ra, ha nem vagyunk itthon, akkor 17°C-ra. A havi 13 ezerben benne van a fürdővíz felmelegítéséhez elhasznált gáz (kombi turbós kazán) és a gáztűzhely fogyasztása is. igaz, hogy a fűtésnél nem sokat számít, de ketten élünk itt. A ház régi típusú sátortetős ház, csak nyílászárócsere és fűtéskorszerűsítés volt eddig, a hőszigetelés még nincs megcsinálva.
2010. dec. 4. 20:38
 3/13 A kérdező kommentje:
Úgy látom az eddig hozzászólók spórolnak ezen (és remélem környezettudatosak is), akkor megnyugodtam, hogy jó az ára az enyémnek is. Sajnos az én szüleim nem szeretnek ezen spórolni és így havi 60000 a gáz (120nm) általányban. Tényleg: Általány, vagy átalány?
2010. dec. 4. 20:51
 4/13 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Én úgy tudom, hogy átalány a pontos megnevezése, de a köztudatban az általány terjedt el, Ha tévednék, akkor elnézést. Amúgy egyrészt tényleg spórolunk, másrészt mi nem szeretjük a túlzott meleget. Mielőtt kiköltöztünk ide, egy lakótelepi lakásban éltünk, ahol télen 25-26°C volt a lakásban. Szabályosan rosszul voltunk a melegtől, ezért állandóan szellőztetni kellett. Viszont így az energia kárba ment, hiszen az utcát fűtöttük. Most, hogy itt lakunk és mi szabályozzuk a fűtést, annyiból kijön az összes számlánk (villany, víz és csatornadíj, gáz, internet és kábeltv, szemét), mint amennyit a lakótelepen csak a rezsiért fizettünk.
2010. dec. 4. 20:59
 5/13 anonim ***** válasza:
48%
Én úgy állítom be,hogy évi 6-700 m3 legyen a fogyasztásom.90 m2-a ház,de én lopom a gázt/is/.
2010. dec. 4. 21:31
 6/13 anonim ***** válasza:
Hogy lehet ellopni a gázt? Ez csak vicc!?
2010. dec. 4. 22:07
 7/13 anonim ***** válasza:
Csak tippelek: gondolom a gázórát is lehet valahogy manipulálni a villanyórákhoz hasonlóan. Leleményes a magyar ember. Persze az ilyen emberek velünk, a becsületesen fizetőkkel b@szik ki, mert a szolgáltató szépen beépíti az áraiba az "elveszett" energia árát.
2010. dec. 4. 22:17
 8/13 anonim ***** válasza:
Nyáron 6.000 Ft körül van, egy hidegebb téli hónapban viszont megvan 60.000 is. Kb. 100 nm-es ház. Lehet a radiátorok kicsik.
2010. dec. 5. 00:31
 9/13 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. Amúgy 20.5fok van napközben, éjjel pedig 18.

Nektek hány fokra melegít fel a cirkó? Vagyis a vízet hány fokosra melegíti. :) Nekünk most 60 fok, de 10 percnél nem tud tovább menni, mert lekapcsol, túlmelegszik. Van ötlete valakinek?

2010. dec. 5. 00:34
 10/13 A kérdező kommentje:

Én nem nagyon figyelgettem, de 64-65 fokra is felmelegszik, de nekem nem is kell, hogy sokáig menjen, mert egyedül élek.

Csak nem Immergas?:D

2010. dec. 5. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!