Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Normális az, ha egy új gázkazá...

Normális az, ha egy új gázkazán sokkal többet fogyaszt, mint egy régi 25 éves?

Figyelt kérdés

Volt egy régi Fég kéményes kazánunk. A napokban cseréltettük le egy ugyan olyan teljesítményű, de zárt égésterű, nem kondenzációs, német, márkás típusra. Elvileg ez már modernebb, valamivel jobb a hatásfoka is, tud teljesítményt modulálni, stb.

Elvileg arra számítottunk és a beszerelésnél is azt mondták, hogy ez valamivel kevesebbet fog fogyasztani.

Ellenben durván többet fogyaszt! De olyan szinten, hogy a többszörösét. Két napja lett beüzemelve, azóta figyelem a gázórát. A kazán állandóan bekapcsol, nagyon sokat megy. A lakásban épphogy 19-20fok van. A két napi fogyasztás kb. annyi, mint amennyit a régi 25 éves 6-7 nap alatt fogyasztott. Ez normális?

2010. dec. 2. 18:58
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Kéményhuzat??? Szerintem itt valami fogalmi zavarok vannak. Már többször írtam, hogy zárt égésterű a kazán. Tehát a saját ventilátora csinál egy fix huzatot, nem természetes kéményhuzat van.

Gondolod, hogy egy kívülálló akármilyen cég jobban ért ehhez a kazánhoz, mint a saját gyári képviselete?

2010. dec. 14. 17:33
 12/18 A kérdező kommentje:

Arról nem is beszélve, hogy ha a kívülálló cég belepiszkál a kazánba, akkor gondolom helyből ugrik a gyári 2 év garancia. :(

"Például a kéményről beszéltem(írtam!) , mert, hogy arról nem írtál."

Azt hittem, hogy evidens, hogy ha zárt égésterű kazánról van szó, azt nem lehet beledugni egy normál kémény falicsatlakozóba. Nem (csak) a szabályok miatt, hanem műszaki akadálya van.

Nem tudom mit produkálna egy ilyen kazán ekkor, de szerintem hibaüzenettel leállna. Nem jutna oxigénhez mert a kémény teréből az égésterméket szívná vissza.

Azt gondoltam, hogy egyértelmű, hogy zárt égésterű kazánt koncentrikus égéstermékelvezetővel szerelnek. (Vagy két csöves szétválasztott rendszerrel.)

2010. dec. 14. 17:40
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

Ja, nem tudtam, hogy ekkora szakértő vagy!

Akkor azt is tudod, hogy miért fogyaszt a kelleténél jóval többet a kazánod!

Viszont így felesleges volt ide írni!

2010. dec. 15. 10:57
 14/18 A kérdező kommentje:

"Viszont így felesleges volt ide írni!"

Ebben egyetértünk! Ha hasznos választ nem tudsz írni, csak azt keresed, mibe tudnál belekötni, akkor tényleg felesleges írnod.

2010. dec. 15. 13:57
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

Bocsánat nem pontosan fogalmaztam! Nem gondoltam, hogy még ezt is félre érted!

Így már érthető?

Ja, nem tudtam, hogy ekkora szakértő vagy!

Akkor azt is tudod, hogy miért fogyaszt a kelleténél jóval többet a kazánod!

Viszont így felesleges volt ide írnod!

2010. dec. 16. 11:28
 16/18 A kérdező kommentje:
Szerintem is felesleges ide írnod. De úgy látom nincs jobb szórakozásod, mint hogy naponta böngészed ezt az oldalt és keresed, hogy kivel tudnál kötözködni és mibe tudnál belekötni. Mert azt hiszed magadról, hogy te akkor is mindent mindenkinél sokkal jobban tudsz. Sajnálom, hogy ilyen sivár az életed, hogy itt vagy kénytelen kiélni magadat.
2010. dec. 16. 16:04
 17/18 anonim ***** válasza:

Látom jól ismered magad!!!

Gratula!

2010. dec. 16. 16:15
 18/18 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy gratulálsz magadnak.

Én ugyanis ilyen stílusban nem válaszoltam a te egyik kérdésedre sem. De nem is vagyok irigy a bizonyítványodra, amit ezek alapján kiállítottál magadnak.

2010. dec. 16. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!