Milyen jellegű lakást / házat vennél?
Te szegény, hogy sajnállak ekkora problémát...
Bocs az offért kikivánkozott :)
Látom egyesek nem tagadják le hamisítatlan hungarikum irigy mivoltukat...
Pár szempont, ami nekem fontos lenne:
- Közel legyen a munkahelyhez/sulihoz. Az utazás az idő legrosszabb kihasználása, spórolj meg belőle amennyit tudsz.
- Legyen a közelben egy hipermarket
- Ha van autó, tudj parkolni
- Legyen a közelben legalább egy fontosabb tömegközlekedési vonal.
- Nekem a zöld környezet is fontos lenne, mert kertes házban nevelkedtem, gondolom ha vidékről jöttél, neked is fontos.
Ilyen helyek a XIII-ban, a XIV-ben, a III-ban és a IV-ben is vannak, én legalábbis ezeket ismerem.
"hamisítatlan hungarikum " :-)) Ez tetszett. ... és milyen igaz (sajnos)!!!!!
Nos. Én XVII. kerületben (és annak is a távlabbi részén Rákoscsabán) lakom. Jónak, jó, csöndes, meg minden, de a közlekedés a belvárosig 1,5 óra. Szerintem Pesten olcsóbban jössz (jönnek ki a szüleid) mint Budán. ÉN ha vennék, az biztos, hogy az Örs környékét céloznám meg! Ott aztán minden megtalálható. Villamos, metró, busz, troli.
Ha nekem kéne választani:
Ha belváros, akkor 5.6. kerület. Ha kissé külváros, akkor Zugló (XIV.), vagy XVI. kerület. Nekem ezek a favoritok. Jó a XVII. is, csak eléggé kiesik. Autóval is halál.
Ami semmiképp nem: VII., VIII.,X. kerület.
őshonos budai vagyok, tulajdonképpen én sem értem, hogy miért, de nekem sem jön be Pest, nem költöznék át a túlpartra :D
már több helyen propagáltam, és most is el fogom mondani, hogy miért szeretem a XI. kerületet:
Buda legváltozatosabb kerülete, itt még vannak olcsóbb lakások (persze Óbudán is, csak az kijjebb van)
sokféle bevásárlási lehetőség, itt van a 4-6 villamos végállomása, a 7es busz, Kelenföldi pu., rengeteg park, sportolási lehetőség.
nem is tudom, hogy miért, de annyira imádok itt élni. közel van minden, de mégsem a ház előtt pöfög az összes autó és busz.
szóval tény, h pest valamivel olcsóbb, de zajosabb és koszosabb is.
16 misiért már egész jó másfél szobás kérókat lehet kapni.
Én Zuglóban lakom egy panelban. Imádom, mert ha kinézek az ablakon, csupa zöldet látok, valamint mert 2 percre van a metró, 10 perc alatt benn vagyok az egyetemen. Annak nem örülök annyira, hogy panel, de vannak a közelben családi házak is.
Ez a rész azért jó, mert szuper a közlekedés, éjszaka is 15 percenként jön egy busz, napközben meg ugye a metró. Szóval megvan a lehetőség a nyüzsgésre is, de ha hazajövök, az nyugis.
Ha valaha házat leszek az biztosan vagy itt lesz a környéken, vagy a 17.-18. kerületben, de akkor kizárólag vasútállomás mellett. Ugyanis 15-20 perc alatt benn vannak a vonatok a Keletiben, és félóránként járnak, ez egészen elfogadható szerintem.
Amire nagyon ügyelj: belvárosban, különösen a 6-7-8. kerületben semmiképp ne vegyél utcára néző lakást. Három évig éltem egy olyanban, nyáron rettenetes volt, mert sok a szórakozóhely, kocsma a környéken, és hiába voltam a legfelső emeleten, éjszaka felhallatszott a kurjongatás. Becsukni meg ugye nem akartam az ablakot, hiszen akkor tudott többé-kevésbé kiszellőzni. Udvari lakásnál viszont valószínűleg nincs ilyen probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!