Hagyományos cserépkályhába lehet szenet tenni? Illetve tüzifán kívül mással füteni.
Gyermekkoromban mikor hazaértem az iskolából,két cserépkályhát is be kellett fűtenem,szüleim este tízig dolgoztak.Az iskolámban is cserépkályhák voltak,a gondnok hajnalban megrakta,a fára rápakolt egy teljes kanna szenet és meggyújtotta,otthagyta magára,ment a többit intézni.Egy kályha sem esett széjjel,volt viszont majdnem minden reggel kotlóstojás-szag és fűst.Csak szellőztetés után lehetett a tanítást megkezdeni.
Odahaza a fára ráraktam a kanna harmadát-kb.3,4liter szén-miután leégett,a másik harmadát,amikor az is leégett az utolsó részt.A levegőt csak az alsó ajtón adtam.Ez vált be,reggel hétkor is még langyos volt.
(A Metróban most akciós a szénmonoxid érzékelő/riasztó,nincs 3000 ft.,szerintem érdemes lenne egyet beüzemelni a kályha közelében.)
Meleg téli estéket!
az első választ arra alapozva irtam, hogy pár hete volt egy riport a tévében egy cserépkályha készítő mesterrel, akinek már az ősei is kályhások voltak. Ő mondta, hogy a kályháiban nem szabad szénnel fűteni, mert tönkreteszi.
az én kályhám bírta a szenet, kb. 35 évig használtuk így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!